/ Лого Националнe tуристичкe организацијe - фото: MRT.GOV.ME
06/06/2021 u 11:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Успоставили сарадњу у циљу промоциjе Црне Горе

Приjе свега, оно што jе наjизвjесниjе, jесте веома скора посjета студиjске групе туроператора. Затим, планирамо бизнис2бизнис у Луксембургу, као и броjне посjете новинара - рекла jе Трипковић Марковић, директорица НТО

Национална туристичка организациjа (НТО) успоставила jе сарадњу са Културно-информационим центром Црне Горе у Луксембургу, на чиjу инициjативу jе авио-компаниjа Луксер почела да лети ка црногорскоj дестинациjи.

Директорица НТО Ана Трипковић Марковић казала jе да jе сарадња са диjаспором од великог значаjа, приjе свега jер су то гости коjи се радо враћаjу сваке године.

- То су људи коjи су остварени у земљама у коjима бораве и коjи имаjу значаjне контакте. На састанку са предсjедницом Културно-информационог центра Црне Горе у Луксембургу Фетиjом Калач смо разговарали о конкретним активностима како бисмо на што бољи начин искористили ту авио-конекциjу, одржали jе у будућности и промовисали Црну Гору као туристичку дестинациjу - рекла jе Трипковић Марковић.

Додала је да су могућности за сарадњу броjне, преноси Медиабиро.

- Приjе свега, оно што jе наjизвjесниjе, jесте веома скора посjета студиjске групе туроператора. Затим, планирамо бизнис2бизнис у Луксембургу, као и броjне посjете новинара - рекла jе Трипковић Марковић.

Навела је да jе авио-линиjа између Подгорице и Луксембурга значаjна и због околних земаља попут Белгиjе, Њемачке, Француске.

Калач jе поручила да jе намjера да се што више промовише црногорски туризам, напомињући да jе обострана жеља да се успостави сарадња између НТО и Културно-информационог центра Црне Горе у Луксембургу.

- Циљ Културно-информационог центра jе да повеже Црну Гору са Европском униjом (ЕУ). Луксер jе национална компаниjа коjа лети према свим престижним земљама и одлучили су да лете према Црноj Гори - додала jе Калач.

Истакла је да се нада да ће то бити од велике користи за Црну Гору и њене грађане, али и за оне коjи живе у диjаспори - Луксембургу, Њемачкоj, Францускоj, Белгиjи, Холандиjи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:04