/ фото: Министарство одбране ЦГ
20/05/2021 u 10:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ВЦГ на међународној вјежби

Поред припадника земље организатора, на међународној војној вјежби учествују и припадници ваздухопловних снага 20 других земаља чланица НАТО и ПфП

Припадници Ваздухопловства Војске Црне Горе, њих осам, учествују на међународној војној вјежби „Adriatic Strike 2021“ која се изводи на територији Словеније. Како је саопштено из Министарства одбране, вјежба ће трајати до суботе, а припадници ВЦГ у њој учествују са једним хеликоптером Bell 412EPI.

- Поред припадника земље организатора, на овој међународној војној вјежби учествују и припадници ваздухопловних снага 20 других земаља чланица НАТО и ПфП- каже се у саопштењу.

image
фото: Министарство одбране ЦГ

Из Министарства су казали да је циљ вјежбе увјежбавање здружених коалиционих снага у техникама, тактикама и процедурама ваздухопловних снага у ваздухопловној ватреној подршци која се изводи у урбаним, равничарским и планинским областима.

- Ово је шеста година како Ваздухопловство ВЦГ активно учествује са ваздухопловима на овој вјежби, као и прва међународна вјежба на којој извршавамо летачке задатке хеликоптером Белл 412- наводи се у саопштењу.

image
фото: Министарство одбране ЦГ

Додаје се да летачка посада Ваздухопловства ВЦГ извршава широк спектар задатака планираних сценаријом вјежбе, самостално и у формацији са другим ваздухопловима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 04:25