Univerzitetski park / screenshot YouTube
17/07/2023 u 22:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Sjutra svečano otvaranje univerzitetskog parka

Iz UCG su kazali da su 2021. godine pokrenuli akciju ozelenjavanja kampusa na prostoru oko tehničkih fakulteta i studentskih domova, površine 25 hiljada kvadrata

Park u univerzitetskom kampusu u Podgorici, kod zgrade tehničkih fakulteta, svečano će biti otvoren sjutra, saopšteno je iz Univerziteta Crne Gore (UCG).

Iz UCG su kazali da su 2021. godine pokrenuli akciju ozelenjavanja kampusa na prostoru oko tehničkih fakulteta i studentskih domova, površine 25 hiljada kvadrata.

U toj misiji, kako su naveli, UCG je imao pomoć Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Glavnog grada i kompanija CRBS, Eurozox, Novi Volvox, Sin Commerce, LD gradnja, Indel i Crnogorskog elektrodistributivnog sistema.

“Kao i Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacije Podgorica, Institututa Konfucije, preduzeća Lutrex, Stadion d.o.o, SportVision, kompanije Strabag i Ramel i Hipotekarne, Crnogorske komercijalne i Erste banke”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će na svečanom otvaranju govoriti rektor UCG Vladimir Božović.

“Događaj će biti prilika da se izrazi zahvalnost svima koji su podržali Univerzitet da, kao društveno odgovorna institucija, doprinese očuvanju životne sredine za sadašnje i buduće generacije, u skladu sa politikom životne sredine Evropske unije”, dodaje se u saopštenju.

Kako su rekli iz Univerziteta, nekada šljunkovita ravnica bez sadržaja, danas je oplemenjeni prostor, u čijim blagodetima, osim studenata, mogu uživati i građani Podgorice i njeni gosti.

“Događaj će biti prilika da se obiđe i novopostavljeni vajarski rad u parku - Ligatura, koji je UCG ustupila Nacionalna bibolioteka Crne Gore "Đurđe Crnojević", uz saglasnost autora djela, vajara i redovnog profesora Fakulteta likovnih umjetnosti UCG u penziji Milivoja Miška Babovića”, kaže se u saopštenju.

Iz UCG su naveli da je svečano otvaranje parka ujedno i kruna uspješnog završetka univerzitetske godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 12:15