илустрација, пиксабај / - илустрација, пиксабај
27/05/2021 u 12:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Скупштина: Усвојен предлог, за неношење маске казне до 30 хиљада еура

Ово кажњавање односи се искључиво на чекање у реду испред јавних институција, банака, пошти и свих других установа које пружају услуге грађанима

Посланици Скупштине Црне Горе подржали су и изгласали  Предлог закона о измјенама и допунама Закона о заштити становништва од заразних болести. То је усвојено на  наставку Четврте сједнице Првог редовног засиједања у 2021. години – десети дан.

Министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић казала је раније да је циљ измјена превентивног карактера, у смислу заштите становништва од заразних болести.

Измијењена су рјешења по којима се могла изрећи мјера забране јавног окупљања, тако што је предивђено ограничено јавно окупљање, ради усклађивања са уставним одређењима којима се јамчи слобода кретања. Прецизиране су надлежности свих инспекција, као и комуналне полиције. Инспектори  имају право да у случају проналаска неправилности затворе привредне објекте на три дана а у случају понављања и до 30 дана. За неношење маске предвиђена је казна од 30 еура за физичка лица, а за правна до 30 хиљада еура.

Ово кажњавање за неношење маски односи се искључиво на чекање у реду испред јавних институција, банака, пошти и свих других установа које пружају услуге грађанима.

(ВИДЕО) Усвојене измјене Закона: Дјечији додатак за дјецу до шесте године

Он подразумјуева увођење дјечијег додатка од 30 еура

Скупштина је усвојила још закона.

Скупштина: За све основце бесплатни уџбеници

Скупштина је данас усвојила још неке Измјене и предлоге измјена других закона.

Же.Б.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 05:44