Фото: Јутјуб / - Фото: Јутјуб
29/12/2021 u 14:12 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Вријеме кафића за дочек до 1 сат након поноћи, забрањене свадбе и прославе

Нове мјере важиће од 30. децембра до 12. јануара 2022. године

На ванредној сједници Савјета за борбу против коронавируса донијете су нове мјере и важиће од 30. децембра до 12. јануара 2022. године.

Вријеме кафића и хотела за дочек Нове године биће до 1 сат послије поноћи до, а извођење музике дозвољено је од 20 сати до 1 сат уз ковид потврде. 

Током свих осталих дана до 12. јануара, радно вријеме свих угоститељских објеката, уз посједовање КОВИД потврде је ограничено до 22 сата, уз напомену да је током комплетног радног времена, у потпуности забрањено извођење и емитовање музике и уживо и са звучника.

Како је саопштила министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић, свадбе, рођендани и прославе су забрањене.

Остале мјере су: 

Забрањена су окупљања становништва у затвореним јавним мјестима (јавне приредбе, политички скупови, стручни, научни и други скупови) осим за потребе обављања радних и службених активности, уз поштовање основних мјера, уз ЦОВИД потврду.

Забрањују се све посјете лицима у установама за колективни смјештај.

Забрањује се рад дјечијих играоница и теретана. Рад кладионица је дозвољен уз ЦОВИД потврду.

У тржним, пословним центрима чија је површина преко хиљаду метара квадратних и који у свом саставу имају више од три пословна субјекта, дозвољено је присуство једне особе на 10м2 и то уз поштовање основних мјера и уз обавезно посједовање КОВИД потврде.

У вјерском објекту дозвољено је обављање вјерског обреда уз присуство једне особе на 10 метара квадратних, уз обавезно ношење заштитне маске која покрива нос и уста и поштовање одстојања, као и уз обавезно посједовање КОВИД потврде.

Посјете установама културе (позоришта, биоскопи, музеји, галерије) дозвољене су уз посједовање КОВИД потврде.

Забрањује се присуство гледалаца током такмичења у затвореним спортским објектима.

У отвореним спортским објектима током одржавања спортских такмичења дозвољено је присуство гледалаца и то само једне четвртине укупног броја сједишта, уз услов да по два сједишта између гледалаца буду слободна, уз обавезно ношење заштитне маске која покрива нос и уста, уз посједовање једног од четири доказа из КОВИД потврде.

Предлаже се свим запосленима у јавној управи, привредним друштвима и предузетницима да организују рад од куће, уз обавезно организовање дежурстава и обезбјеђивање несметаног процеса рада.

Препорука свим грађанима је да предстојеће празнике проведу у кругу своје породице.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 13:49