Miomir Vojinović / - RADE KOPRIVICA
18/01/2023 u 09:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vojinović poziva na vakcinaciju: Zaštitite svoju djecu

Zdravstvena struka kaže da je ideja vakcinacije da se ne dozvoli da se dijete razboli, a ako se i razboli da se izbjegnu najteži oblici bolesti, kazao je ministar prosvjete

Vakcinacija kao mjera prevencije je jedini izbor. Apelujem na sve roditelje koji nisu vakcinisali djecu da to u najskorijem roku učine, jer na taj način ne štite samo svoju djecu, već čuvaju čitavu populaciju, kazao je ministar prosvjete Miomir Vojinović.

- Moramo biti svjesni upozorenja zdravstvenih poslenika da su djeca u ranom uzrastu najosjetljivija na zarazne bolesti, i ako obole, javlja se veliki broj komplikacija. Zdravstvena struka kaže da je ideja vakcinacije  da se ne dozvoli da se dijete razboli, a  ako se i  razboli da se izbjegnu najteži oblici bolesti. Zato moramo učiniti sve kako bi naša djeca rasla zdrava i živjela u zdravom okruženju - kazao je Vojinović.

Posebno je istakao činjenicu da možemo doći u situaciju da zbog neodgovornog ponašanja odraslih, djeca sjutra budu izolovana kako bi se spriječilo širenje epidemije morbila koja nam svakodnevno prijeti.

- Iz tih razloga, još jednom pozivam roditelje da vakcinišu svoju djecu - kazao je Vojinović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 02:42