Два хеликоптера Војске помагала при гашењу пожара на Горици / - Министарство одбране
30/07/2021 u 21:46 h
Портал ДанПортал Дан
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Војска Црне Горе: Изазов и част је служити грађанима

Воjска Црне Горе са два хеликоптера типа „Бел 412” учествовала jе у jучерашњем гашењу пожара на брду Горица у Подгорици, саопштили су из Министарства одбране

Воjска Црне Горе са два хеликоптера типа „Бел 412” учествовала jе у jучерашњем гашењу пожара на брду Горица у Подгорици, саопштили су из Министарства одбране.

Како наводе из овог ресора, њихови пилоти су провели четири сата у ваздуху, при чему су извели око 40 налета и искористили 45 тона воде.

– Изазов jе, али и част, бити на услузи грађанима у наjтежим тренуцима. Поносни смо што смо могли своjа знања и вjештине да искористимо за очување домаћинстава и живота – истакле су летачке посаде.

Ваздухопловци Војске Црне Горе су задатке обављали у врло сложеним условима, при чему су воду захватали из уског корита Мораче, што представља посебан изазов.

Воjска Црне Горе ће своjим капацитетима и способностима наставити да пружа подршку другим институциjама и становништву приликом супротстављања оваквим и сличним приjетњама и увиjек остаjе посвећена очувању живота грађана у угроженим подручjима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 17:25