Gašenje požara u Nikšiću / - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć, DAN
17/08/2024 u 12:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Volonteri: Jednokratne novčane pomoći za porodice iz Nikšića koje su zbog požara ostale bez krova nad glavom

Fondacija Volonteri Crne Gore uplatiće jednokratne novčane pomoći u visini od 200 eura porodicama koje su zbog požara ostale bez krova nad glavom.

Oni su pozvali lokalne vlasti, ali i nadležne državne organe, da u što kraćem roku obezbijede ovim porodicama trajan smještaj i pomoć koja im je potrebna.

- S velikom tugom smo ispratili situaciju u naselju pod Trebjesom, gdje su četiri porodice ostale bez svojih kuća i svega što im je u nekoj mjeri omogućavalo normalan život. Veći broj lica i porodica pogođenih požarom i posljedicama istog su korisnici naših servisa. Fondacija Volonteri Crne Gore uplatiće jednokratne novčane pomoći u visini od 200 evra porodicama koje su zbog požara ostale bez krova nad glavom - kazala je Marina Došen iz Fondacije Volonteri Crne Gore.

Šaljaj: Četiri romske porodice ostale bez krova nad glavom, potrebna hitna reakcija nadležnih

Ona je pozvala lokalne vlasti, ali i nadležne državne organe, da u što kraćem roku obezbijede ovim porodicama trajan smještaj i pomoć koja im je potrebna.

- Naravno, osim jednokratnih novčanih pomoći, Fondacija će uložiti napore da ovim porodicama obezbijedi pomoć u kontinuitetu u vidu osnovnih životnih i prehrambenih namirnica. Koristimo priliku da pozovemo sva fizička i pravna lica iz Crne Gore da pruže podršku i pomoć ovim porodicama i na taj način im olakšaju borbu za egzistenciju. Država, to jeste vlasti, u obavezi su osigurati svim građanima i građankama uslove za samostalan i dostojanstven život - naglasila je Došen.

Iz Fondacije napominju da članovi RE zajednice žive u jako lošim uslovima i da ne treba čekati najteže situacije da bi se njihova realnost promijenila.

- Članovi RE zajednice su pogođeni siromaštvom i nedostatkom elementarnih uslova za život. Mišljenja smo da je neophodno ozbiljno i hitno reagovati u cilju rješavanja njihovog statusa i stvaranja adekvatnih uslova za njihovo stanovanje u cijeloj Crnoj Gori. Nažalost, često kao društvo čekamo najteže situacije i tek tada reagujemo. Obično bude prekasno za promjenu trenutne realnosti. Želimo poručiti svim pripadnicima RE zajednice da nisu sami, i da uvijek mogu računati na našu pomoć i podršku. Naravno, uz pomoć naših cijenjenih donatora koji su primjer šta znači solidarnost, humanost i zajedništvo - zaključila je Došen.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 14:17