фото: Влада / - фото: Влада
10/11/2021 u 14:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Заједнички унаприједити услове пољопривредних произвођача

Након додјеле јуница и разговора са сточарима, Стијовић је одржао састанак са Богавцем и сарадницима, на коме су предочене мјере помоћи

На новој Сточној пијаци 9. новембра у Беранама додијељене су приплодне јунице пољопривредним произвођачима са територије општине, у циљу подршке и развоја сточарског сектора. Кроз ову мјеру, која се раеализује већ другу годину повећава се сточни фонд и унапређује домаћа производња, саопштено је из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Министар Александар Стијовић истакао је значај ове активности, исказујући увјерење да ће се у наредним годинама проширити и на остале општине у Црној Гори, како би људима који хоће да раде и да се баве сточарством омогућили да лакше дођу до нових грла.

Предсједник Општине Тихомир Богавац исказао је увјерење да ће се кроз успјешну сарадњу коју Општина остварује са Министарством пољопривреде и министром Александром Стијовићем у наредној години увећати број број грла који ће се додијелити и на тај начин додатно помоћи сточарима у Беранама.

image

фото: Влада

- фото: Влада

Секретар за пољопривреду у Општини Божо Премовић указао је да је, осим додјеле јуница, прије три дана подијељено 10 000 садница, те да ће се у наредним данима подијелити преко 230 приплодних јагњица, што је пракса коју ће Општина у сарадњи са ресорним Министарством наставити и у наредном периоду.

Након додјеле јуница и разговора са сточарима, Стијовић је одржао састанак са Богавцем и сарадницима, на коме су предочене мјере које Општина и ресорни Секретаријат предузимају у области помоћи пољопривредним произвођачима у намјери повећања средстава у наредној буџетској години.

Стијовић је истакао однос са локалном самоуправом у Беранама као добар примјер успјешне сарадње која се остварује у циљу развоја пољопривреде, нагласивши да ће министарство наставити да подржава пољопривредни сектор у Беранама, не само кроз субвенције већ и кроз развојне пројекте, изградњу сеоске инфраструкутре, изградњу обалоутврда и низом других активности у циљу развоја овог краја.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 11:02