/ фото: Срђа Бољевић
05/04/2022 u 09:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Жељезничка инфраструктура 585 пута тужена током ове године

За само четири мјесеца у овој години, поднијето је 585 тужби против Жељезничке инфраструктуре Црне Горе АД Подгорица, од стране запослених лица код тог привредног друштва, у својству тужилаца

Судија портпарол Основног суда у Подгорици, Ивана Бецић, саопштила је да је у 2022. години, пред овим судом поднијето је 585 тужби против Жељезничке инфраструктуре АД Подгорица, од стране запослених радника код овог привредног друштва.

- За само четири мјесеца у овој години, поднијето је 585 тужби против Жељезничке инфраструктуре Црне Горе АД Подгорица, од стране запослених лица код тог привредног друштва, у својству тужилаца. Наведеним тужбама тражи се накнада материјалне штете због мање обрачунате зараде за рад у данима у којима падају државни и вјерски празници. Као вриједност предмета ових спорова наводи се износ од 2.000,00 еура. Прије покретања ових поступака пред судом, тужиоци су се обраћали Центру за алтернативно рјешавање спорова, који је издао потврду да поступак медијације није успио- истакла је Бецић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 21:23