Оливера Ињац / - MINISTARSTVO ODBRANE
11/02/2022 u 13:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

АСК: Ињац прекршила Закон, није пријавила тачне податке о имовини

У одлуци је прецизирано да је Ињац пријавила сувласништво у обиму права 1/3 за кућу од 65 метара квадратних, док је власница те непокретности у обиму права 1/1

Агенција за спречавање корупције утврдила је да је министарка одбране Оливера Ињац прекршила Закон о спречавању корупције јер у извјештају о приходима и имовини у року од 30 дана од дана ступања на функцију није пријавила тачне и потпуне податке.

У одлуци је прецизирано да је Ињац пријавила сувласништво у обиму права 1/3 за кућу од 65 метара квадратних, док је власница те непокретности у обиму права 1/1.

Ињац је, како наводе, пријавила и 2.116 акција мање у Акационарском друштву "13. јул Плантаже".

У складу са чланом 34 Закона о спрјечавању корупције јавна функционерка је, у битном навела да је у Извјештају о приходима и имовини који се подноси У року од 30 дана од дана

Ињац је АСК-у рекла да је навела тачну површину објекта која посједује, од 65 метара квадратних у Подгорици, као и бројеве катастарских општина, основе по којима их је стекла и све друге тражене податке.

- Агенција је цијенила наводе јавне функционерке да је у извјештају о приходима и имовини који се подноси у року од 30 дана од дана ступања на јавну функцију навела тачну површину објекта која посједује, 65 метара квадратних у Подгорици, као и бројеве катастарских општина, основе по којима их је стекла и све друге тражене податке, али је нашла да су неосновани зато што је пријавила на предметној непокретности удио у обиму права 1/3. а увидом у базу података Управе за катастар и државу имовину утврђено је да је власница у обиму права 1/1 - наведено је у одлуци.

Додају да против ове одлуке може се покренути управни спор подношењем тужбе Управном суду у року од 20 дана од дана пријема.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 17:52