/ - фото: Алекса Бечић
18/02/2022 u 12:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бечићу умјесто предсједничке посланичка зарада

Савјетницима Бечића је, како је саопштено, прекинут мандат, који по закону престаје даном разрјешења предсједника парламента

Административни одбор донио је рјешење о престанку права на зараду бившем предсједнику Скупштине Црне Горе Алекси Бечићу, који ће убудуће примати посланичку плату, јавља МИНА.

Савјетницима Бечића је, како је саопштено, прекинут мандат, који по закону престаје даном разрјешења предсједника парламента.

Бивши савјетници Вук Јанковић, Душко Стијеповић, Сандра Радевић, Дубравка Јоксимовић, Душан Масоничић, Валентина Минић и Александар Новосел поднијели су захтјеве за накнаде које ће, како је одлучено на сједници Одбора, примати још годину.

Захтјеви за накнаде се, према Закону, подносе најкасније у року року од 30 дана од престанка функције.

Савјетник Бећића био је и Невен Гошовић.

Одбор је констатовао да је представник Црногорске академије наука и умјетности Предраг Мирановић испунио услове да буде кандидат за члана Савјета Радио и Телевизије Црне Горе.

То мјесто је упражњено након што је у августу прошле године оставку поднио Жарко Мирковић због личних разлога.

Административни одбор је почео поступак и објавиће јавни позив за избор предсједника и члана Савјета Агенције за заштиту личних података и слободан приступ информацијама.

Скупштина је крајем прошле године са тих функција разријешила Сретена Радоњића и Бојана Обреновића због тога што је Савјет, како је образложено, у марту 2020. донио мишљење да се објаве имена и адресе особа које су биле у самоизолацији због коронавируса.

Покренут је поступак и за избор члана Државне изборне комисије (ДИК) који ће бити представник цивилног сектора, невладиних организација и универзитета.

Како је образложено, нови члан ДИК-а треба да замијени Зорана Вујичића, којем у априлу истиче мандат.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

12. maj 2024 14:38