/ - Младен Бојанић
11/12/2021 u 13:07 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бојанић: Успјешно ријешили многе изазове

Грађевински радови на приоритетној дионици ауто-пута Смоковац-Матешево су завршени

Министарство капиталних инвестиција се у претходном периоду суочило са бројним изазовима, саопштио је ресорни министар Младен Бојанић и додао да су многе од њих успјешно ријешили, а са другима се свакодневно и одлучно суочавају.

- Грађевински радови на приоритетној дионици ауто-пута Смоковац-Матешево су завршени. Стварамо предуслове за скоро пуштање у саобраћај ове дионице, а уједно пројектујемо и разматрамо начине финансирања наставка градње ауто-пута до границе са Србијом- навео је Бојанић.

Он је у видео поруци поводом годину рада Владе, објављеној на Twitteru Министарства, казао да у том Владином ресору улажу у путну, жељезничку и авио инфратруктуру, као и у поморство, повезујући Црну Гору са регоном и свијетом.

- У сектору енергетике, кључном сектору за развој Црне Горе, створили смо административне и техничке предуслове који доводе до убрзаног привлачења инвестиција. Зелена енергетска транзиција, уз очување енергетске стабилности и повећање запослености, наш је ултимативни циљ- поручио је Бојанић.

Како је додао, боре се и са корупцијом и наслијеђеним проблемима у државним компанијама.

- Поднијели смо 13 информација Тужилаштву како би се испитале све злоупотребе у претходном периоду, односно зауставла досадашња пракса. Наше Одјељење за унапређење корпоративног управљања помаже државним компанијама да буду ефкаснији, као и да њихово извјештавање о пословању буде јасније и транспарентније- закључио је Бојанић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 09:31