фото Демократе / - фото Демократе
23/09/2021 u 13:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократе: Избором новог менаџмента „Монтепут-а“ створиће се формални предуслови за почетак договора о смањењу путарине тунела Созина

Такође, у односу на постоjећу инициjативу како кажу предложиће њено проширење у односу на становнике Краjине и Остроса коjима такође треба додиjелити бесплатне годишње карте

Избор новог менаџмента у државном предузећу „Монтепут“ коjе газдуjе тунелом „Созина“ представљаће основу и предуслов да се у сарадњи са ресорним министарством отпочну договори о смањењу путарине тунела Созина, саопштили су из Демократске Црне Горе.

Из Демократа подсјећају да су у маjу прошле године тадашњем министарству предали петициjу грађана коjом се тражи да се Владина Одлука о висини накнаде - путарине за употребу тунела "Созина" и прилазних саобраћаjница измиjени на начин да се тренутне циjене спусте за 50% за период ван сезоне односно од септембра до маjа, да се обезбиjеде бесплатне карте за становнике Црмнице и Вирпазара током свих 12 мjесеци  као и да се обезбиjеде мjесечне карте са попустом од минимум 50% за грађане коjи раде у Бару или Подгорици. 

За само неколико дана, прикупљен jе значаjан броj потписа, при чему наглашавају да би броj био већи да ниjе било прекида у прикупљању на коjи смо се одлучили усљед добро познатих околности коjе су задесиле нашу земљу.

Одговор коjи сутада добили од министарства односно актуелне управе “Монтепут-а” на челу са директором Jонузом Муjовићем ниjе био позитиван односно задовољаваjући.

И то без обзира на чињеницу да се ова инициjатива не заснива на популизму и да jе управо оваj захтjев коjи доминантно не погађа период туристичке сезоне у коме ће  грађани плаћати пуну циjену путарине, а предузеће без умањења приходовати, у ствари реалан основ коjи грађани могу понудити, а надлежни прихватити.

Разлози за снижење циjене путарине су многоброjни и до детаља су наведени у нашоj инициjативи, наводе из Демократа.

Наиме, од како jе пуштен у рад Тунел „Созина“ циjена путарине jе непромиjењена без обзира на тада чврста обећања да ће након његове отплате постати „слободан“ за све грађане Црне Горе. Богаћење и чашћавање менаџмента предузећа коjе газдуjе тунелом, као и на све чешће усмjеравање прихода ка државним проjектима од коjе грађани Бара немаjу користи, постали су главни основ функционисања предузећа, додају у саопштењу.

Због свега наведеног сматрају да су за протеклих 14 година грађани довољно дали те да jе сада куцнуо час да нова влада изађе у сусрет грађанима, нарочито онима коjи свакодневно пролазе наплатну рампу овог тунела.

Такође, у односу на постоjећу инициjативу како кажу предложиће њено проширење у односу на становнике Краjине и Остроса коjима такође треба додиjелити бесплатне годишње карте.

Дакле, чим се стекну сви предуслови очекуjемо позив на договор и финализациjу инициjативе коjу смо прошле године предали, закључују из Демократа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 14:50