DPS logo / - DPS
10/01/2024 u 13:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DPS: Partijskim zapošljavanjima od Solar gradnje napravili gubitaša

Iz ove partije tvrde da je izjava resornog ministra Saše Mujovića da "Solar gradnja ima dugove od oko dva miliona eura”, razobličila i demaskirala brojne populističke najave

Uprkos navodima da se Solar gradnja predstavi kao uspješno i održivo preduzeće, uvjereni smo da se radi o gubitašu koji će u skorijoj budućnosti dospjeti na crnu listi poreskih dužnika u Crnoj Gori, tvrde u Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

Iz opozicione partije tvrde da je Solar gradnja formirana da bi se uhljebili partijski činovnici, aktivisti, članovi uže i šire rodbine Demokratskog fronta, URA i Demokrata.

- Formiranje ove firme i zloupotrebe koje su se dešavale u njoj i dovele je do pozicije gubitaša je pitanje krivične odgovornosti. Pozivamo nadležne organe, da otvore slučaj koji se odnosi na ovaj predmet kao i na plansko urušavanje i propadanje brojnih državnih preduzeća, posebno iz oblasti energetike, koja su od uspješnih firmi postali gubitaši, nakon 30. avgusta 2020. godine - navode u DPS-u.

Iz ove partije tvrde da je izjava resornog ministra Saše Mujovića da "Solar gradnja ima dugove od oko dva miliona eura”, razobličila i demaskirala brojne populističke najave.

- Bilo je navoda da će Solar gradnja biti jedno od profitabilnijih preduzeća u Crnoj Gori? Podsjetimo da je portparolka te firme, Iva Čukić, prije nekoliko mjeseci obmanjivala javnost navodima da je preduzeće rentabilno, da “ne treba da strepimo za održivost firme jer je ona na svojim nogama”. Osim toga podsjećamo i na izjavu Milutina Đukanovića, predsjednika Odbora direktora Elektroprivrede (EPCG), i visokog funkcionera bivšeg Demokratskog fronta, o poslovnom stanju Solar gradnje: “na dan 30. jun 2023. godine iskazana je dobit od 100.000 eura, što govori da EPCG Solar gradnja ima perspektivu - piše u saopštenju DPS-a. 

Iz ove partije su pozvali nadležne organe,da otvore slučaj koji se odnosi na ovaj predmet, kao i na plansko urušavanje i propadanje brojnih državnih preduzeća.

- Posebno iz oblasti energetike, koja su od uspješnih firmi postali gubitaši, nakon 30. avgusta 2020. godine - zaključuju iz DPS-a.

Mujović: Situacija u Solar gradnji nije dobra, preduzeće ima dugove od oko dva miliona

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 13:53