/ - ФОТО: ДРИ
25/10/2021 u 10:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДРИ: Финансијски извјештај Албанске алтернативе састављен на објективан начин

Државна ревизорска институција је објавила Извјештај о ревизији Годишњег консолидованог финансијског извјештаја Албанске алтернативе за 2020.годину

Државна ревизорска институција је објавила Извјештај о ревизији Годишњег консолидованог  финансијског извјештаја Албанске алтернативе за 2020.годину.

- На бази спроведене ревизије, утврђеног чињеничног стања и Изјашњења субјекта ревизије на Прелиминарни извјештај ДРИ, надлежни Колегијум ДРИ у саставу сенатор Никола Н. Ковачевић – руководилац Колегијума и сенатор Зоран Јелић - члан Колегијума изражава позитивно мишљење са скретањем пажње на финансијску ревизију и негативно  Финансијском ревизијом је утврђено да је Годишњи консолидовани финансијски извјештај Албанске алтернативе за 2020. годину састављен и презентован на фер и објективан начин у складу са важећим оквиром финансијског извјештавања, уз скретање пражње да субјект ревизије захтијева повраћај датих аванса од добављача уколико услуге нијесу извршене или роба испоручена или да прибави потребну документацију (фактуре) од добављача и спроведе одговарајућа књижења у пословним књигама- наводе у саопштењу.

Ревизијом правилности је утврђено да субјект ревизије није све финансијске и друге радње ускладио са законским и другим прописима који су идентификовани као критеријуми за предметну ревизију.

-  Неусклађеност се односи на недосљедну примјену Закона о финансирању политичких субјеката и изборних кампања (члан 14 и члан 24),  Закона о порезу на доходак физичких лица (члан 46 и члан 47), Закона о облигационим односима (члан 639). Због израженог негативног мишљења и утврђених неправилности, надлежни Колегијум за вршење предметне ревизије, се сагласио да се коначни Извјештај о финансијској ревизији и ревизији правилности пословања Албанске алтернативе за 2020. годину, достави Одбору за политички систем, правосуђе и управу Скупштине Црне Горе, на упознавање- истакли су саопштењем.

Ревизијом Годишњег консолидованог финансијског извјештаја Албанске алтернативе  за 2020. годину, Државна ревизорска институција је извршила контролу реализације препорука датих у Извјештају о ревизији Годишњег финансијског извјештаја за 2018. годину. Ревизијом је утврђено да је субјект ревизије реализовао шест препорукеа а три нису реализоване.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 11:02