Милан Газдић и Никола Ровчанин
23/08/2021 u 14:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЕПЦГ донира средства "За љепшу и зелеију ЦГ"

Вјерујемо да смо на добром путу да оснажимо друштвену свијест у смислу препознавања важности квалитета средине у којој живимо, казао је Милан Газдић

Поводом тридесетогодишњице усвајања Декларације о еколошкој држави, Агенција за заштиту животне средине је, у сарадњи са здравственим установама, покренула акцију „За љепшу и здравију Црну Гору“.

Сврха кампање је, како је саопштено, озелењавање болничких површина, чиме се шаље порука о важности боравка у здравом, природном окружењу и доприноси подизању друштвене свијести о том аспекту јавног здравља, нарочито у контексту актуелног суочавања са пандемијом ЦОВИД-19.

-Полазећи од стратешког опредјељења Електропривреде Црне Горе (ЕПЦГ), заснованог на идеји о неопходности улагања у обновљиве изворе енергије, ова компанија се укључила у поменуту акцију тако што се, потписивањем уговора о пословној сарадњи са Агенцијом за заштиту животне средине и одговарајућим здравственим установама, обавезала да ће на донаторски рачун уплатити укупно 10.320 ЕУР за озелењавање површина испред здравствених установа – супотписница уговора. Сходно поменутим актима, за потребе Клиничког центра Црне Горе је предвиђено 4.390 ЕУР, Општој болници у Пљевљима ће бити донирано 2.990 ЕУР, а Општој болници у Беранама 2.940 ЕУР-саопштено је из ЕПЦГ.

-Много цијенимо допринос који ЕПЦГ пружа реализовању наше акције очувања животне средине. Вјерујемо да смо на добром путу да оснажимо друштвену свијест у смислу препознавања важности квалитета средине у којој живимо- казао је Милан Газдић, в.д. директора Агенције за заштиту животне средине.

-Учешће у овој акцији јесте још једна потврда да ЕПЦГ озбиљно држи до одлуке о томе да помаже развој инфраструктуре и подстиче подизање свијести о важности екологије за заједницу, тим прије што се ове године навршава тридесет година од усвајања Декларације о еколошкој држави, а наша компанија је, као што је већ познато, трајно усмјерена ка улагању у зелену енергију. Имајући у виду проблем који цио свијет има са пандемијом ЦОВИД-19, процијенили смо да је од нарочите важности да, на овај начин, искажемо подршку нашем здравству-истакао је Никола Ровчанин, извршни директор ЕПЦГ.

У оквиру промоције ове акције, на сајту Агенције за заштиту животне средине ће се објавити име и логотип ЕПЦГ, што би требало да представља подстицај и другим привредним субјектима да пруже допринос јачању свијести о важности поштовања еколошких стандарда, а здравствене установе о којима је овдје ријеч ће, кроз планиране радње у реализацији еколошке акције, на планираним локацијама постављати рекламни материјал и презентовати пројекте које спроводи ЕПЦГ у вези са обновљивим изворима енергије и заштите и унапређења животне средине.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 08:18