/ Фото: ЕПЦГ
31/07/2021 u 10:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Хидроелектрана Перућица од данас у ремонту

Потпуна обустава рада у електрани биће од понедјељка, најавили из ЕПЦГ

Редовни годишњи ремонт хидроелектране Перућица почеће данас, а потпуна обустава рада у електрани биће од понедјељка.

Из Електропривреде (ЕПЦГ) је саопштено да ће, поред редовних и уобичајених ремонтних радова на опреми и постројењима те доводном систему ХЕ Перућица ове године бити одрађене, између осталог, и двије значајније инвестиције и то: замјена два блок-трансформатора Т3 и Т4 вриједности око 900 хиљада еура, као и ревитализација генератора Г1 и Г2 вриједности око милион еура.

- Те активности се одрађују у склопу уговора замјене пет блок-трансформатора и ревитализације свих седам генератора у ХЕ Перућица. Укупне вриједности ових инвестиција су близу шест милиона ЕУР, а очекује се да уговори буду реализовани до краја године - наводи се у саопштењу.

У оквиру припрема за ремонт пражњење доводног система почеће данас, док ће према Плану овогодишњег ремонта тродневно пуњење система и цјевовода почети 31. августа како би ХЕ Перућица од 1. септембра била спремна да се поново прикључи на електро-енергетски систем.

- Узимајући у обзир безбједност грађана, упозоравамо јавност, прије свега становнике насеља која гравитирају хидроенергетском систему Перућица, на могуће опасности и молимо их да не изводе било какве активности у вријеме пражњења и пуњења доводних система ХЕ Перућица - наводи се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 09:32