/ - фото илустрација
19/10/2021 u 15:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Инвестиционо-развојни фонд члан глобалне коалиције „Finance in Common“

Циљ је окупљање финансијске заједнице развојних банака како би се дефинисао заједнички стратешки приступ финансијама

Инвестициони-развојни фонд од данас је члан коалиције „Finance in Common“ која окупља више од 500 државних развојних банака у свијету. То је потврђено на самиту „Finance in Common 2021“ који се одржава од 19-20. октобра у Риму, а на којем у хибридном формату учествује и извршна директорица, Инвестиционо-развојног фонда, Ирена Радовић.  

- Циљ је окупљање финансијске заједнице развојних банака како би се дефинисао заједнички стратешки приступ финансијама у погледу трансформације глобалне економије и друштава у складу са циљевима одрживог развоја и циљевима Паришког споразума о климатским промјенама. Такође, циљ је интензивирање улоге развојних државних банка у повезивању међународне политике са локалним рјешењима, као и размјена искустава и примјена најбоље праксе финансирања одрживог и инклузивног развоја- наводе у саопштењу.

У Декларацији коалиције дефинисана је мапа пута усмјерена на опоравак након пандемије коронавируса и имплементацију циљева одрживог развоја у области климатских промјена, енергетске транзиције, очувања биодиверзитета, инвестиција у друштву усмјерених на једнакост и социјалну инклузију, родну равноправност, оснаживање и једнак приступ финансијама, дигитализацију и др. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 07:31