Душан Јањушевић / - Демократе
28/06/2021 u 10:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Јањушевић: Потребан нам је Рудник угља који може помоћи држави

Нема те циjене због коjе ћу дићи руку против интереса Рудника, радника и грађана Пљеваља и Црне Горе, оциjенио jе предсjедник одбора директора

Стабилан рад Рудника угља не смиjе бити доведен у питање, jер jе то услов за стабилну производњу електричне енергиjе и стабилност државе, оциjенио jе предсjедник Одбора директора те компаниjе Душан Jањушевић.

- Нема те циjене због коjе ћу дићи руку против интереса Рудника, радника и грађана Пљеваља и Црне Горе - навео jе Jањушевић у саопштењу.

Јањушевић очекуjе већи сензибилитет Владе у односу према Пљевљима и покретање снажниjег инвестиционог циклуса, као што jе наjавио и министар финансиjа и социjалног старања Милоjко Спаjић, што у претходном периоду, како тврди, ниjе био случаj.

- Свима нам jе потребан Рудник коjи може помоћи граду, грађанима и држави, а не Рудник коjи не може помоћи ни самом себи - поручио jе Jањушевић.

Он jе казао да jе, с обзиром на велико интересовање jавности када jе у питању исплата дивиденде Рудника угља у износу од око 13 милиона еура, дужан да на ту тему изнесе своj лични став.

- Чињеница jе да на рачуну Рудника угља нема нити jе било 13 милиона еура, jер око 2,9 милиона представља капитализовану добит коjа се као таква не може третирати - сматра Jањушевић.

Према његовим риjечима, сасвим jе jасно да акционар без дубље анализе и консултациjа ниjе смио дониjети одлуку о исплати цjелокупне добити.

- Ако се компаниjи узме оно што jе зарадила веома тешким радом запослених, како онда она може да да резултат коjи ће бити респектабилан, а како тек ако се планира узети знатно више новца него што има - питао jе Jањушевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 08:43