/ Божидар Јанковић
06/07/2021 u 11:34 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јанковић: Гориво поскупљује, цијене расту, а жестоки критичари бивше Владе заћутали

Прича се о економском просперитету, а уствари имамо тотално урушавање економског система, гдје грађани Црне Горе трпе највећу штету, навео је Јанковић

Члан Главног одбора ДПС и одборник у СО Божидар Јанковић сматра да смо се, како је навео, вратимо само пар година уназад. Како је додао, присјетићемо се оштрих критика које су долазиле из редова Демократа и ГП УРА, а на рачун поскупљења горива 2017. године.

-Тада је извршни директор УРЕ Микић за поскупљење горива кривио ''неодговорну политику ДПС-а'', а посланик Демократа Копривица је казао како је то ''посљедица катастрофалне економске политике Владе Душка Марковића''. Данас, у новинама читамо да су на снази нове цијене горива, а од децембра примјетна је пракса да цијене горива само расту. Данас, тадашњи критичари Владе, а садашња позиција на ово не дају одговор- нагласио је Јанковић.

Јасно му је, како тврди, да своју Владу не могу критиковати, "но немају шта ни добро рећи, али мислим да би макар фер и поштено било да се обрате народу, да дјелује као да нешто раде и да им је стало".

- Него, изгледа да се они баве неким другим стварима...За то вријеме, оно што утиче на свакодневни живот грађана у Црној Гори нико из Владе као и да не примјећује - расту цијене горива, али и цијене бројних животних намирница на тржишту. Прича се о економском просперитету, а уствари имамо тотално урушавање економског система, гдје грађани Црне Горе трпе највећу штету- навео је Јанковић.

Питао је колеге из позиције, зашто се сада не огласе и објасне ово поскупљење грађанима.

- Ви ћутите, а ми се питамо да ли сте заиста ви компетентни да причате о одговорности, илити неодговорности једне Владе? Ви сте постали препознатљиви по овом другом, а тако ћете бити и упамћени – као неодговорна Влада, која нема ни знања ни компетенција да ради свој посао како треба, у првом реду да ради на побољшању квалитета живота свих грађана Црне Горе- саопштио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 02:32