НПЦГ лого / - фото: лого НПЦГ, Фејсбук
12/06/2021 u 13:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јочић: До већег прихода повећаном понудом

Тренутно је актуелно преузимање ресторана на Скадарском jезеру коjим су до сада управљале Плантаже, казала је Јочић

Национални паркови планираjу да ове године остваре већи приход повећаном понудом садржаjа, саопштила jе предсjедница Управног одбора (УО) тог предузећа, Марина Jочић.

Она jа навела да jе тренутно актуелно преузимање ресторана на Скадарском jезеру коjим су до сада управљале Плантаже.

 –Процедура jе у току и надамо се да ће од 1. jула ресторан радити у организациjи JП Национални паркови“, рекла jе Jочић.

Средином jула очекуjу да буде стављен у функциjу и чамац за превоз туриста на Скадарском jезеру, преноси агенциjа ЦГНеwс.

Од ове године рафтинг Таром биће такође понуда коjу ће пружати запослени у овом предузећу.

 – Ова могућност зараде се годинама ниjе користила у овом предузећу иако постоjи сва неопходна инфраструктура за пружање ове услуге, што од ове године неће бити случаj – рекла jе Jочић.

Она jе казала да jе у плану да ове године буду отворена и два кафе бара на обалама Црног и Биоградског jезера.

 – За реализацуjу овог плана неопходне су нам дозволе о плану привремених обjеката коjе издаjе министарство екологиjе, и надамо се да ће и то бити ускоро риjешено. Нестрпљиви смо jер ово видимо као шансу коjа нам промиче“, казала jе Jочић. 

Она jе навела да у предузећу имаjу осjећаj за локално становништво и да желе да и они зараде, али jе подсjетила да тамо гдjе jе добра понуда сви имаjу простора за финансиjску добит.

Jочић jе рекла да тренутни подаци о броjу посjетилаца не уливаjу претjерани оптимизам када jе ова сезона у питању.

 – У маjу jе НП Дурмитор посjетило свега 40 одсто посjетилаца у односу на 2018. годину, док jе на Скадарском jезеру то било свега десет одсто – прецизирала jе Jочић.

Она сматра да би национални паркови ове године могли да забиљеже посjету на нивоу 40 – 50 одсто оне из 2018. године.

Национални паркови ће ове године наплаћивати улаз, а дониjета jе одлука да циjена годишње карте и за стране и за домаће госте буде 50 одсто нижа и износи 13,5 ЕУР, док jе за дjецу до 15 година улаз бесплатан.

– Ова година jе у ствари припрема за наредну туристичку сезону када jе у плану да се што више локално становништво укључи у креирању понуде паркова, првенствено жене, кроз израду домаће радиности коjа ће чинити понуду у сувенирницама умjесто досадашњих произведених у Кини  – закључила jе Jочић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 09:04