КАП се гаси? / - SRDJAN DJIDJO BOLJEVIC
10/12/2021 u 15:43 h
Д.М-М.Д.С.Д.М-М.Д.С.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

КАП се гаси, Пејовић не даје потврду за преузимање

„Дану” је из Министарства капиталних инвестиција саопштено да је Небојша Дожић казао преко телефона министру Младену Боjанићу да нема потврду од власника Веселина Пејовића за понуду о преузимању КАП-а од стране ЕПЦГ. Он га jе обавиjестио да ће ићи у планско гашење КАП-а

Упркос синоћњим преговорима три министарства, енергетских компанија и генералног директора Унипрома око преузимања КАП-а, чини се да од тога неће бити ништа, те да ће се постепено кренути у гашење некадашњег индустријског гиганта. 

„Дану” је из Министарства капиталних инвестиција саопштено да је Небојша Дожић казао преко телефона министру Младену Боjанићу  да нема потврду од власника Веселина Пејовића за понуду о преузимању КАП-а од стране ЕПЦГ. Он га jе обавиjестио да ће ићи у планско гашење КАП-а . Пејовић је дан раније истакао да је завршио са преговорима и да планско гашење почиње 15. децембра

Радници су „Дану” потврдили да им jе из менаџмента речено да Унипром ипак неће да прода КАП држави.

– Фабрика се не може плански угасити без радника – поручују радници.

Они ће се, наjвjероватниjе, у понедјељак поново окупити у кругу фабрике и договорити о даљим корацима. Радници су jош jедном поновили да неће дозволити гашење КАП-а, нити учествовати у планском гашењу фабрике.

„Дану” је из Унипрома потврђено да је Дожић упознао Бојанића да ће фазно гашење КАП-а почети 15. децембра

Због ситуације у Комбинату алуминијума, синоћ на састанку са представницима Владе Дожић је, према информацијама Дана, предочио идеју да КАП преузме држава, односно ЕПЦГ, те додао да би продавали имовину фабрике, а не фирму Унипром која газдује Комбинатом. 

Редакција „Дана” покушала је да ступи у контакт са директором Дожићем, али није одговарао на позиве и поруке.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

13. maj 2024 21:42