ДУШКО КНЕЖЕВИЋ / - ФОТО: РТЦГ
18/01/2022 u 22:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кнежевић о болници Мељине разговарао са Кривокапићевом кћерком

Он је оцијенио да је директорка Оливера Елез због дуга према њој болницу у садејству са бившим министром здравља Кенаном Храповићем одвела у стечај

Власник Атлас групе Душко Кнежевић који је учесник приватизације болнице Мељине, казао је да је његов одшетни захтјев 74 милиона еура, наводећи да о арбитражи није разговарао са премијером Здравком Кривокапићем већ његовом ћерком, која је, како је оцијенио, експерт за ту област, преноси портал РТЦГ.

Кнежевић се укључио у емисију ТВЦГ у којој се разговара о кризи у тој здравственој установи, наводећи да су имали одличан план али да је економска криза 2008. године и одлука партнера из Абу Дабија да се повуче урадила своје.

Он је оцијенио да је директорка Оливера Елез због дуга према њој болницу у садејству са бившим министром здравља Кенаном Храповићем одвела у стечај.

Кнежевић је оптужио, како је рекао, стечајну “црну тројку”, Блажа Јованића, Сашу Зејака и Снежану Јовић, да су починили злоупотребе, и то радећи за шефа државе и ДПС-а Мила Ђукановића.

- О томе треба да се отворено разговара -  казао је Кнежевић. 

Наводи да су након приватизације имали бројне опструкције, да није ни дата дозвола да би тамо могло да се гради. Казао је да је цијели комплекс замишљен као здравствено-туристички, те да је од потенцијалног суинвеститора тражено да се болница и комплекс одвоје.

- Нама је одштетни захтјев 74 милиона за болницу Мељине, па држава нека види како ће - казао је Кнежевић.

Он тврди да га је Интерпол скинуо са свих потјерница, али да постоји процес који се води у Великој Британији за изручење, мада је Црна Гора тражила одлагање јер нема министра правде који би потписао судска документа.

Каже да имају три предлога за Мељине, али да је централни да се признају улагања и одбију од одштетног захтјева током арбитраже. Наводи да са премијером Здравком Кривокапићем о овоме није разговарао, већ са његовом кћерком, која је, како каже, стручњак за ову област.

Како је рекао Жарко Остојић, стечајни управник, Кнежевић је изнио нетачне тврдње, наводећи да се морају одвојити политичке конотације од овог случаја.

- Људи које сте поменули, нека дођу у емисију па нека објасне. Ја сам увјерен да прича овако иде у правцу политичких дешавања - рекао је Остојић.

Он је рекао да су у новембру прошле године послао је захтјев на шест адреса за које је сматрао да су мериторне за рјешење проблема.

- И десио се помак - рекао је Остојић.

Он је рекао да су стварани услови да се настави дјелатност, јер јако добар колектив, који заслужује да добије прилику да настави да ради.

- Понашамо се већ дуже као да стечаја малтене нема - рекао је Остојић.

Он је казао како је уложио лични напор да се ствари покрену и да болница настави да функционише.

- Позајмио сам средства за исплату новембарских и децембарскиј зарада радницима. Дио средстава која нам се дугују стигла су и од Фонда здравства -  рекао је Остојић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 17:59