Konferencija CFE Poreskih Savjetnika Evrope održana u Ljubljani / - FOTO: KPSCG
22/09/2024 u 08:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Konferencija CFE Poreskih Savjetnika Evrope održana u Ljubljani, Marković predstavljala Crnu Goru

Podpredsjednica Komore poreskih savjetnika Crne Gore (KPSCG), Marnela Marković, predstavljala je Crnu Goru na ovogodišnjoj konferenciji CFE Poreskih Savjetnika Evrope održanoj u Ljubljani, Slovenija, koja je okupila stručnjake iz oblasti poreza iz cijele Evrope.

Ova prestižna manifestacija koljoj su prisustvovali ključni akteri iz oblasti poreskog savjetovanja, omogućila je razmjenu znanja, iskustava i ideja među članovima evropskih poreskih savjetodavnih komora.

Kako je saopšteno iz KPSCG, tokom konferencije, Marković je ostvarila značajne kontakte sa predstavnicima više evropskih komora i udruženja poreskih savjetnika, uključujući Hrvatsku komoru poreskih savjetnika, Udruženje poreskih savjetnika Srbije, kao i komore iz Slovenije, Latvije, Slovačke, Italije itd. Ovi susreti predstavljaju važan korak ka jačanju međunarodne saradnje i stvaranju novih prilika za razvoj poreskog savjetovanja u Crnoj Gori.

„Ovo je bila izuzetna prilika da se povežemo sa kolegama iz regiona i Evrope, razmijenimo iskustva i unaprijedimo našu praksu u oblasti poreskog savjetovanja. KPSCG se zalaže za usklađivanje sa najboljim evropskim praksama, a saradnja sa ovim institucijama je ključna za naš dalji napredak,“ izjavila je Marković.

Poseban akcenat tokom konferencije bio je stavljen na nove poreske propise i izazove sa kojima se zemlje Evrope suočavaju u kontekstu digitalne ekonomije i međunarodnog oporezivanja. Marković je, kao predstavnik KPSCG, aktivno učestvovala u diskusijama koje se tiču harmonizacije poreskih politika i jačanja saradnje među članicama CFE-a.

“Pored formalnih sastanaka i panel diskusija, učesnici su imali priliku da kroz neformalne susrete dodatno prodube saradnju i razmotre mogućnosti za zajedničke projekte. Ostvareni kontakti, posebno sa komorama iz zemalja regiona, predstavljaju značajan potencijal za buduće inicijative i razmjenu stručnih znanja”, navodi se u saopštenju.

Konferencija CFE Poreskih Savjetnika Evrope održava se svake godine sa ciljem unapređenja saradnje i koordinacije poreskih savjetnika širom Evrope, a prisustvo Crne Gore na ovakvom događaju potvrđuje opredjeljenje naše zemlje ka usvajanju i implementaciji savremenih evropskih poreskih standarda.

“KPSCG je uspješno predala kompletnu dokumentaciju za prijem u članstvo CFE – Tax advisers  Evrope. Sa ovim korakom, potvrđujemo našu posvećenost unapređenju poreskog sistema i primjeni evropskih standarda. Očekujemo zvaničan prijem na narednoj skupštini CFE, što će dodatno osnažiti našu saradnju sa evropskim poreskim institucijama i donijeti nove mogućnosti za razvoj i reforme u ovoj oblasti”, dodaju u saopštenju.

Učešće Marković na ovom prestižnom događaju samo je jedan od koraka ka jačanju međunarodne pozicije Komore poreskih savjetnika Crne Gore i unapređenju profesionalnog razvoja u oblasti poreskog savjetovanja u zemlji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. septembar 2024 08:44