Здравко Кривокапић / - PC
10/12/2021 u 13:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић: Развој инфраструктуре, обезбиједиће интензивнији економски раст и развој

Премијер је казао да је веома важно, имајући у виду ограничене домаће и међународне изворе финансирања развоја инфраструктуре, да се расположива финансијска средства усмјере на стратешки значајне пројект

„Један од најзначајнијих стратешких циљева Црне Горе је развој инфраструктуре у областима од значаја за интензивнији економски раст и развој. Припремом Јединствене листе приоритетних инфраструктурних пројеката, на којој сви ресори посвећено раде, допринијећемо сагледавању и реализацији важних пројеката у области саобраћаја, енергетике, заштите животне средине, друштвеним ђелатностима, попут образовања, здравства, правде, рада и социјалног старања, као и дигиталној инфраструктури”, казао је предсједник Владе, Здравко Кривокапић на другој сједници Националне инвестиционе комисије која је данас одржана.

Премијер је казао да је веома важно, имајући у виду ограничене домаће и међународне изворе финансирања развоја инфраструктуре, да се расположива финансијска средства усмјере на стратешки значајне пројекте, који ће имати највећи утицај, како на друштвено-економски развој, тако и на испуњење обавеза из процеса приступања ЕУ.

На данашњој сједници, чланови Националне инвестиционе комисије су размотрили и усвојили Полугодишњи извјештај о раду тог тијела и анализирали Информацију о ажурирању Јединствене листе приоритетних инфраструктурних пројеката.

На сједници је указано на важност правовременог планирања пројеката за финансирање у оквиру Економског и инвестиционог плана за Западни Балкан. У том контексту је размотрена динамика учешћа ресорних министарстава у позивима који се објављују кроз Западнобалкански инвестициони оквир.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 10:29