Јавни позив / - МЕК
04/10/2021 u 12:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

МЕК расписао јавни позив за подршку руралном туризму; Циљ превазилажење сезоналности

Програм укључуjе три мjере подршке, и то: Организовање етно саjмова, развоj иновативних туристичких производа у руралним подручjима, унапређење квалитета услуга и понуде у руралном туризму

Министарство економског развоја расписало је Jавни позив за финансиjску подршку руралном туризму. Предност ће бити дата захтjевима коjи имаjу комерциjални потенциjал, али jош увиjек недовољно капацитета да се надмећу за финансиjске подршке путем кредита и фондова. На оваj начин, Министарство економског развоjа жели да оснажи оне облике туризма коjи су се, посебно током пандемиjе, истакли као све популарниjи код великог броjа туриста из циjелог свиjета.

- Позивом коjи jе отворен до 19. октобра предвиђена jе финансиjска подршка коjа ће оснажити развоj локалних и регионалних туристичких брендова у циљу боље промоциjе Црне Горе као дестинациjе, а са становишта све популарниjег руралног туризма. Циљ мjера подршке су пружање аутентичних искустава туристима кроз споj традиционалних вриjедности коjе баштинимо, природних љепота коjе посjедуjемо и иновативних рjешења коjима ћемо све више посвећивати пажњу - наводи у саопштењу МЕК. 

Програм укључуjе три мjере подршке, и то: Организовање етно саjмова – укупна опредиjељена средства за реализациjу ове мjере износе 20.000 еура; Развоj иновативних туристичких производа у руралним подручjима - укупна опредиjељена средства за реализациjу ове мjере износе 30.000 еура; Унапређење квалитета услуга и понуде у руралном туризму - укупна опредиjељена средства за реализациjу ове мjере износе 50.000 еура.

- Jедан од циљева ових мjера jе и превазилажење сезоналности, али и jачање недовољно развиjене понуде у неким диjеловима Црне Горе. Туристи из циjелог свиjета већ препознаjу потенциjале, а на нама jе да помогнемо свим заинтересованим пружаоцима услуга да на што бољи начин развиjаjу понуду и тиме допринесу бољоj промоциjи Црне Горе. Заjеднички, водећи се моделом одрживог развоjа, посебну пажњу посвећуjемо природним љепотама и локалном становништву чиjи споj представља снажан ресурс туризма у Црноj Гори.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 15:59