Милатовић / Фото: Лазар Ружић
25/03/2022 u 12:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милатовић: "Европа сад" повећала и пореску дисциплину

Програм "Европа сад" премашио сва очекивања, казао је министар

На данашњој сједници Kоординационог тијела за праћење имплементације програма "Европа сад" оцијењено је да усвојене реформе биљеже позитивне резултате, и да су осим повећаних зарада утицале на повећање пореске дисциплине.

- Европом сад постигнут је заједнички циљ, а то је унапређење квалитета живота грађана. Задовољство ми је што можемо да констатујемо да је успјешност програма забиљежена код свих државних органа И стратешких партнера, Уније послодаваца Црне Горе, два репрезентативна синдиката и Привредне коморе Црне Горе. Веома значајно је и то што имамо бројне показатеље коју недвосмислено указују на повећану пореску дисциплину - казао је министар економског развоја Јаков Милатовић који је предсједавао Сједницом.

Представници Управе прихода и царина представили су извјештаје о тренутној реализацији програма, по којима је евидентирано знатно увећање пристиглих ИОППД образаца.

- То је јасан показатељ повећане пореске дисциплине обвезникаи и поштовања законских прописа који се односе на ову област- наводе из Владе

Из Управе за инспекцијске послове нагласили су да су све неопходне институционалне и административне капацитете усмјерили на строгу контролу извршавања законских обавеза, те да су инспектори рада свакодневно на терену.

Према оцјенама, одлична међуресорна сарадња у значајној мјери доприноси самој примјени програма Европа сад! који премашује сва очекивања

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 20:41