Министар у Бијелом Пољу / - SASAMATIC
08/10/2021 u 17:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Милатовић у Бијелом Пољу: Приоритет развој сјевера како би постао боље мјесто за живот и рад

Он је боравио данас са сарадницима на сјеверу Црне Горе гдје је обишао више компанија

Наш приоритет је да развијамо сјевер како би ускоро постао боље мјесто за живот и рад, поручио је министар економског развоја Јаков Милатовић. Он је боравио данас са сарадницима на сјеверу Црне Горе гдје је обишао више компанија и састао се са привредницима који послују на територији Општине Бијело Поље, као и са младим предузетницима и представницима НВО ММНЕ.  

Том приликом, министар се упознао са изазовима са којима се суочавају и представио план Владе „Европа сад“ , али и осталу подршку и подстицајне мјере које Влада пружа како би унаприједила пословни амбијент и развила сјевер Црне Горе. 

 - Драго ми је што видим да Бијело Поље има доста успјешних привредника који запошљавају велики број људи са сјевера и желе да се унапређују и развијају, упркос чињеници да је сјевер годинама био запостављен и да је извјестан број грађана напустио Црну Гору.  Влада ради све како би креирала повољан пословни амбијент и адекватну инвестициону климу за компаније која послују на сјеверу и подстакне развој новог бизниса и отварање нових радних мјеста.  У том циљу радимо на стварању услова који ће обезбиједити подизање конкурентности наше привреде - казао је министар и додао да ће се оснивањем Кредитно гарантног фонда дати нови подстицај привреди кроз приступ повољним финансијским средствима.  

image

Милатовић у Бијелом Пољу

- SASA MATIC

У разговору са младим предузетницима, министар је нагласио да је „Фокус Владе на младима, њиховом образовању и задржавању у Црној Гори која ће им пружити услове за достојанствен живот и рад.

- Подржаћемо сваку добру и здраву идеју, поготово када долази од младих, образованих људи - додао је он.

Милатовић се осврнуо на реформски план „Европа сад“ и нагласио да је ово само почетак мјера које ће Влада спровести у циљу подизања животног стандарда грађана Црне Горе, са посебним нагласком на младе. 

 - У години социјалне правде повећана је минимална зарада на 250 еура, а наредне године планирамо повећање на 450, све у циљу додатног раста привреде и достојанствених зарада радника -  рекао је министар. 

Привредници и млади предузетници су изразили задовољство посјетом министра и подржали реформе које доноси план „Европа сад“, истичући да их радује чињеница што се напокон креће са развојем сјевера и омогућава оживљавање инвестиција које ће резултирати повећаним бројем запошљавања на сјеверу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 04:59