/ - Министарство економског развоја
18/11/2021 u 14:37 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министарство: Диверзификација туристичке понуде императив на којем радимо

Велики утицај пандемије довео је огромних промјена у сфери путовања које подразумијевају и потпуно другачије навике туриста што је утицало и на понуду и потражњу у цијелом свијету

Министарство економског развоја је у претходном периоду представило низ мјера којима се жели помоћи рурални туризам, а све у циљу диверзификације туристичке понуде и што снажнијег опоравка цјелокупне привреде.

-Велики утицај пандемије довео је огромних промјена у сфери путовања које подразумијевају и потпуно другачије навике туриста што је утицало и на понуду и потражњу у цијелом свијету. Узимајући у обзир све већу потребу за аутентичним, локалним искуством жељели смо да подстакнемо људе широм Црне Горе да своје ресурсе уобличе тако да служе у промоцији наше земље, а уједно им доносе и приходе-наводе у саопштењу.

Додају: "Током мјесеца  септембра  расписани су Јавни позиви, а који се тичу Програма подстицајних мјера у области руралног туризма за 2021/2022. годину и то у оквиру три мјере: организовање етно сајмова, развој иновативних туристичких производа у руралним подручјима и унапређење квалитета услуга и понуде у руралном туризму".

-Након истека рока обрађено је 66 пристиглих пријава из свих дијелова Црне Горе, а њих 38 је задовољило тражене критеријуме чиме су остварили  новчану подршку за реализацију својих  пројекта. У оквиру мјере која се тиче етно сајмова подржана су четири пројекта, за развој иновативних туристичких производа у руралним подручјима подршку је добило 9 пројеката, а за унапређење квалитета услуга и понуде у руралном туризму подржано је 25 пројеката. Овај вид подршке представља један од механизама којима се ради на развоју и унапређењу туристичке понуде у руралним подручјима што има вишеструке ефекте, а прије свега мотивише људе да се баве туризмом-наводе из Министарства.

Додају: Укупна вриједност подржаних пројеката је 85.700.00€, а планирано је да се осим ових мјера, ради у континуитету на равномјерном развоју туристичке понуде Црне Горе, као дестинације која има једнако шта да пружи и у приобалном дијелу, али и на крањем сјеверу земље"

Вриједност подржаних пројеката износи 85.700,00 еура.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 03:06