Ваучери за запослене / - МЕК
29/11/2021 u 15:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министарство економског развоја: Крајњи рок за туристичке ваучере 20. децембар

С обзиром на то да jош увиjек постоjе они коjи нису искористили ову врсту подршке, позивамо кориснике да то учине у оквиру наведених рокова, наводе из Министарства економског развоја

Министарство економског развоjа обавjештава кориснике туристичких ваучера, односно просвjетне, здравствене и социjалне раднике коjи су добили туристичке ваучере, да jе краjњи рок за вршење резервациjа и ступање у контакт са издаваоцима приватног смjештаjа 20. децембар 2021. године.

– Реализациjа туристичких ваучера jе, како jе више пута наглашено, могућа до 31. децембра, а због благовременог исплаћивања средстава издаваоца приватног смjештаjа приступ платформи www.vauceri.gov.me и резервисање смjештаjа jе могуће вршити до 20. децембра у поноћ. У складу са Законом о буџету и фискалноj одговорности сва плаћања на краjу фискалне године неопходно jе благовремено извршити, па и плаћања према издаваоцима приватног смjештаjа коjи су корисници мjере подршке коjа се реализуjе кроз програм туристичких ваучера. У циљу обезбjеђивања адекватног времена потребног за испуњавање утврђене процедуре исплаћивања средстава из државног трезора било jе неопходно ограничити рок до када се врше резервациjе – наводе из овог министарства.

Такође, из Министарства користе прилику да информишу jавност да jе jеднократне туристичке ваучере у износу од 200 еура, коjи су се могли користити за боравак у неком од приватних смjештаjа, до сада искористило скоро 17 хиљада људи.

–  С обзиром на то да jош увиjек постоjе они коjи нису искористили ову врсту подршке, позивамо кориснике да то учине у оквиру наведених рокова – наводе из Министарства.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 18:31