/ - Фото: Министарство
30/11/2021 u 14:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министри Бојанић и Митровић учествовали на 19. састанку Савјета министара Енергетске заједнице

Учесници 19. састанка Савјета министара Енергетске заједнице разматрали су питања проширења регионалне сарадње као и потврду амандмана и примјену Уговора о оснивању Енергетске заједнице

Министар капиталних инвестиција Младен Бојанић и министар екологије, просторног планирања и урбанизма Ратко Митровић узели су учешћа на 19. састанку Савјета министара Енергетске заједнице, који се одржао данас у Београду.

Службена посјета је услиједила након позива организатора, проф. др Зоране З. Михајловић, министарке рударства и енергетике у Влади Републике Србије и директора Секретаријата Енергетске заједнице др. Јанеза Копача, те су министри Бојанић и Митровић дали своји пуни допринос у доношењу кључних одлука о питањима из агенде коју су предложили организатори састанка.

Министарски састанак био је јос једна прилика да се укаже на значај транспарентних поступака процјене утицаја на животну средину  и климатске промјене, како не би била доведена у питање успјешност планиране енергетске транзиције.

Учесници 19. састанка Савјета министара Енергетске заједнице разматрали су питања проширења регионалне сарадње као и потврду амандмана и примјену Уговора о оснивању Енергетске заједнице. Министар капиталних инвестиција Младен Бојанић је, током састанка, учествовао  у давању предлога за даље кораке укључујући и имплементацију Акционог плана за декарбонизацију.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 08:13