Будимир Мугоша / Будимир Мугоша - СДП
01/07/2021 u 16:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Мугоша Кривокапићу: Министар и сарадници нестручношћу ујединили пољопривреднике

У нади да ће на вишим инстанцама, Влади и Скупштини наићи на боље разумијевање и људскији однос доживјели су још једно велико разочарење, казао је он

Члан Предсједништва СДП-а Будимир Мугоша поручио је премијеру Здравку Кривокапићу да највећи и најбољи црногорски сточари и домаћини, притиснути тешком ситуацијом у сектору мљекарства, упозоравају на неиздрживу ситуацију у којој се налазе, тражећи и надајући се да ће те им помоћи.

- Умјесто да Ви први примијетите проблеме и предузмете мјере за њихово рјешавање Ви и ресорни министар проблем релативизујете ,одугловачите и замајавате сточаре и јавност.  При томе услед недостатка аргумената, намјерно или не, више пута са разних нивоа увриједили сте  и омаловажили  људе који су најздравији сегмент наше економије а морам рећи и најздравији дио овог друштва у сваком смислу- навео је он.

Како је истакао, Министар и његови сарадници су својим изјавама нестручношћу и бахатим понашањем као нико до сада ујединили пољопривреднике свих вјера и нација, политичких увјерења, образовања и материјалног стања.

- У нади да ће на вишим инстанцама, Влади и Скупштини наићи на боље разумијевање и људскији однос доживјели су још једно велико разочарење. Нико од представника ове двије институције није се удостојио примити на разговор ове часне и вриједне људе већ су својим поступцима јасно показали који су њихови приоритети и што им је важно. Господине Кривокапићу, умјесто да смирите  и ријешите ситуацију,Ви по други пут непримјерено Вашим  годинама, образовању и функцији коју покривате  на груб и прост начин вријеђате пољопривреднике који су Вам дошли на праг. Да сте Ви дошли пред кућу било кога од нас били бисте дочекани у складу са традицијом и гостопримством  народа који живе на овим просторима о чему можете сами свједочити. Кажем било кога од нас а МИ смо домаћини које веже љубав према својој држави, свом имању својој породици и послу којим се бавимо а сви имамо своје главе и своје политичке вјерске и националне  специфичности и заједнички проблем, министра Стијовића и сараднике- поручио је он.

Казао је да изјава Кривокапића да међу политичаримаима и понеко поштен, а да су већина непоштени и политички изманипулисани је срамна.

- Да ли господине Кривокапићу сматрате да пољопривредници нијесу способни да се баве политиком и да немају право на политички став? Једини учесник протеста који је политички активан и високи функционер једне партије сам ја. Да ли то значи да ја не могу учествовати на протестима? Да ли то значи да ја са неким манипулишем? Пропало се ако сам ја икада у животу са било киме манипулисао а поготово са овим људима са којима дијелим исту муку и сматрам личним и породичним пријатељима. Све што имам у животу сам створио радом у пољопривреди  или наслиједио од оца а политика ми је само узимала, прије свега мир али и у материјалном и професионалном смислу. Али у недостатку аргумената и знања најлакше је људе вријеђати и пребачати на терен политике- истакао је Мугоша.

Уколико Влада не изађе у сусрет пољопривредницима у скорије вријеме он ће како тврди,  преко посланичког Клуба  партије покренути поступак интерпелације и проблем пребацити на политички терен.

- И на крају морам рећи да сам у животу имао много професора у току свог школовања и образовања и  Професоре Кривокапићу били сте ми  ако не најбољи а оно један од најмилијих професора али ова ваша изјава ме тешка срца тјера да ово кажем као  професору, као од себе старијем  и као  предсједнику  Владе моје државе али поред свега тога или се извините или срам вас било- поручио је Мугоша.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 08:52