Борис Мугоша / - BALSA RAKOCEVIC
10/11/2021 u 10:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мугоша: На крају октобра 10.567 незапослених више у односу на прошлу годину

Како је истакао, у односу на крај прошле године, на евиденцији Завода за запошљавање је 7.732 више незапослених, што је раст броја незапослених од преко 16 одсто

Према подацима Завода за запошљавање, на крају октобра ове године 10.567 више незапослених у односу на крај октобра прошле године, што је раст броја незапослених од 23,65 одсто, оцијенио је посланик Социјалдемократа Борис Мугоша.

Како је истакао, у односу на крај прошле године, на евиденцији Завода за запошљавање је 7.732 више незапослених, што је раст броја незапослених од преко 16 одсто.

- Стопа незапослености достигла ниво од скоро 24 одсто и да је повећана 4,5 процентних поена у односу на исти период прошле године, када је износила нешто преко 19 одсто. На крају октобра ове године је преко 2.000 више незапослених младих, старости од 15 до 30 година, у односу на исти период прошле године. Нажалост, умјесто фокусирања на конкретно рјешавање проблема незапослености јавност се констаннто затрпава разним обећањима, популистичким приступом политици, константним препуцавања конституената власти, односно свјесним затрпавањем јавности темама којима се од политичке прави позоришна сцена - поручио је Мугоша.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 02:20