/ - Борис Мугоша
27/01/2022 u 10:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Мугоша: Стоп манипулацији са очекивањима грађана

Мугоша истиче да значајан број закона који чине Програм Европа Сад није усвојен, чиме теза о “урушености” ако се промијени Влада већ на старту “пада у воду”

Посланика СДЦГ БорисаМугоша указао је на манипулације са “урушавањем” Програма Европа Сад ако се промијени Влада.

Он најприје наводи да је Програм Европа Сад суштински сет закона који су разматрани у Скупштини крајем децембра (о раду, акцизама, порезу на доходак, добит, о ПДВ-у…).

Мугоша истиче да значајан број закона који чине Програм Европа Сад није усвојен, чиме теза о “урушености” ако се промијени Влада већ на старту “пада у воду”.

- Наиме, подршку актуелне већине нису добиле законске измјене које се односе на акцизе, враћање више стопе ПДВ-а у угоститељству и др. Осим тога, Влада је сама повукла предлог о опорезивању подизања готовине, а предлози о играма на срећу и маркирању горива јос нису у скупштинској процедури. Ту су, како наводи посланик СД-а, и врло спорне пројекције прихода од опорезивања непријављених прихода. Стога, приходна страна програма Европа Сад је прилично десеткована- указује Мугоша.

Што је веома важно, како наводи посланик Мугоша, и ова и следећа Влада има уставну обавезу (члан 100 Устава) да извршава законе, тако да је прича да следећа Влада неће то радити правно неутемељена.

Мугоша указује да што год ко мислио о одрживости одређених законских рјешења, свака Влада је у обавези да иста имплементира. Наравно, он истиче да као и сви други закони и наведени су подложни кориговању и унапређивању, али се и за то зна процедура - Влада или посланици предложе а Скупштина одлучује.

Мугоша закључује, “стоп манипулацији са очекивањима грађана!”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 05:53