Борис Муратовић / - ДПС
25/07/2021 u 15:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Муратовић: Туристичка сезона се не поправља штеловањем броја туриста

Масовни туризам нископлатежних гостиjу jе свакако бољи него да сезоне нема, али jе то далеко иза онога како jе требало да изгледа ова сезона, каже Муратовић

Лоша стратегиjа Владе по питању туризма не може се замаскирати ширењем неутемељеног оптимизма, саопштавањем наштелованих броjева и затварањем очиjу пред чињеницама, казао је Борис Муратовић, члан Извршног одбора ДПС-а.

- Сумњивим приказима броjа гостиjу у нашоj држави и манипулациjама када jе у питању просjечна потрошња, министар Милатовић одлаже суочавање са финансиjски лошим резултатима сезоне. Свако ко се бави туризмом зна да чак и да су сумњиве броjке блиске реалном стању, то jе само jедан параметар. Министрова процjена да туриста троши просjечно 75 еура дневно ниjе ни за коментар, и показуjе да министар Милатовић нема баш додира са реалношћу и материjалним стањем грађана. Знамо да од те исте потрошње зависи планирани приход, коjи jе министар проциjенио на 700 милиона еура. Масовни туризам нископлатежних гостиjу jе свакако бољи него да сезоне нема, али jе то далеко иза онога како jе требало да изгледа ова сезона - каже Муратовић.

Истиче да је свима познато да је, осим смањеног броjа гостиjу, сходно изостанку туриста са емитивних дестинациjа, значаjно смањена доступност Црне Горе у односу на претходне године.

- Томе у прилог говори и поређење авио-доступности Црне Горе у односу на сусjеде. Наиме, Тирана и Дубровник у просjеку су доступни за преко 50 дестинациjа, док jе наша држава доступна за упола мање дестинациjа са коjих долазе туристи - истиче Муратовић.

Можда jе то био разлог, каже, да премиjер Кривокапић дочекуjе госте на друмском граничном прелазу, а не на аеродромима Црне Горе.

- Међутим, каквим год триковима се служио министар Милатовић, неће успjети прикрити веома произвољне рачунице и броjке када су у питању броj туриста и потрошња, jер о томе свjедоче реални показатељи са терена. Уосталом, на jесен ће се подвући црта и сумирати резултати овогодишње туристичке сезоне. Новац у државноj каси биће наjбољи показатељ како се и на коjи начин сезона припремала и спроводила, као и ко jе нереалним причама обмањивао грађане - истиче члан Извршног одбора ДПС-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 15:04