Дракић / -Фото: Архива
17/12/2021 u 06:09 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Нину Дракић бирају за предсједницу Привредне коморе

Она је за вршиоца дужности изабрана након што је Војин Жугић поднио оставку крајем августа

Скупштина Привредне коморе (ПКЦГ) изабраће данас предсједника ове пословне организације. У трци за предсједника су садашњи вршилац дужности предсједника Нина Дракић, донедавни предсједник Инжењерске коморе Срђан Лаковић и шефица одјељења трезора НЛБ банке Ирена Радовић.

Према незваничним информацијама "Дана", највеће шансе за избор предсједника има Дракић, која је в.д. ПКЦГ од септембра. Она је за вршиоца дужности изабрана након што је Војин Жугић, који је именован за предсједника крајем јула, поднио оставку крајем августа, односно прије него је и ступио на чело ове организације.

У Привредној комори готово никад није било много промјена на мјесту предсједника, али се ове године то промијенило као последица промјене власти и Владе на прошлогодишњим изборима.

Тако је најприје бивши предсједник Властимир Голубовић у јуну поднио оставку, након чега је почела озбиљна борба за челну позицију ове пословне организације. ДПС и бивша власт су гурали Војина Жугића за предсједника, а нова власт и Влада бившег предсједника Америчке привредне коморе Николу Трипковића.

На крају је Жугић добио више гласова, али је неколико дана прије него што је требало да ступи на функцију поднио оставку. Тада је, почетком септембра Привредна комора измијенила статут и омогућила Нини Дракић да обавља функцију вршиоца дужности предсједника.

Влада није никад званично, али јесте на састанцима, представницима ПКЦГ говорила да ће сарадња Владе са ПКЦГ зависити од избора предсједника те организације.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 16:23