ugostitelji konobari kafici restorani / - NET
28/05/2021 u 19:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

НВО Угоститељи ЦГ: Приоритет домаћа радна снага

Из Угоститеља су навели да их jе контактирао велики броj угоститеља коjи jош не могу да нађу домаћу радну снагу, коjима желе да даjу приоритет умjесто странаца

Угоститељима коjи се у условима економске кризе спремаjу за главну туристичку сезону, ситуациjу додатно отежава дефицит радне снаге, казали су из невладине организациjе (НВО) Угоститељи Црне Горе, наводећи да jе приоритет домаћа радна снага.

Наводи се да jе та НВО наставила кампању запошљавања сезонских радника из Црне Горе на приморjу.

– Нашим члановима коjи се у условима економске кризе коjа jош траjе због пандемиjе коронавируса спремаjу за главну туристичку сезону, ситуациjу додатно отежава дефицит радне снаге. Зато приоритет желимо да дамо нашим суграђанима да овог љета раде и зараде – каже се у саопштењу.

Из Угоститеља су навели да их jе контактирао велики броj угоститеља коjи jош не могу да нађу домаћу радну снагу, коjима желе да даjу приоритет умjесто странаца.

– Зато желимо да подстакнемо и охрабримо све коjи траже сезонски посао да се приjаве на е-маил црнагора@угоститељи.ме или позивом на броj 068/044-488, како би ово љето искористили да сви заjедно зарадимо, свjесни ударца на наше буџете како кућне, тако и државног, због краха главне љетње сезоне прошле године – каже се у саопштењу.

Из Угоститеља су позвали и све привреднике коjи не могу да дођу до домаће радне снаге да им се jаве.

– И да покушамо заjедно да дођемо до заjедничког рjешења како би што спремниjе дочекали предстоjећу љетњу сезону, од коjе зависи будућност читаве земље – наводи се у саопштењу.

Из Угоститеља су казали да jе њихов циљ да током љета запосле што више домаћих радника.

– И на таj начин дамо своj допринос смањењу незапослености, бољем пуњењу буджета, jер jе привреда та коjа доноси новац за финансирање здравственог, образовног и осталог jавног сектора – закључуjе се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 21:50