Боровинић Бојовић / - SASAMATIC
23/01/2022 u 16:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

НВО Угоститељи: Присуство министарке на протестима обесмишљава мјере

Из НВО Угоститељи су позвали Боровинић Бојовић да у понедјељак присуствује протесту црногорских музичара, који су незадовољни тренутним мјерама

Најава министарке здравља Јелене Боровинић Бојовић да ће присуствовати протесту грађана који се противе иницијативи за смјену Владе, обесмишљава мјере које је донио Институт за јавно здравље (ИЈЗ), поручили су из невладине организације (НВО) Угоститељи Црне Горе, јавља МИНА.

-Згрожени смо најавом Боровинић Бојовић, да ће присуствовати вечерашњем протесту са колегама министрима који су нас пред Нову годину затворили због епидемиолошке ситуације- казали су из те НВО.

Они су казали да Боровинић Бојовић намјерава да прекрши епидемијске мјере, које је донијела институција на чијем је челу, а којима се између осталог строго забрањују јавна окупљања.

-Стога сматрамо да су и све остале мјере за сузбијање пандемије коронавируса, које је Институт за јавно здравље донио, овим и формално обесмишљене- казали су из НВО.

Они су подсјетили да је новим мјерама предвиђено да угоститељски објекти у Црној Гори могу радити до поноћи, без музичког програма уживо или диск џокеја /ДЈ/.

Како су саопштили, отказане су и прославе дочека Нове године, помјерен је почетак школске године, а министар финансија Милојко Спајић саопштио је да ће очекивани губитак током празника износити 50 милиона ЕУР.

Из НВО Угоститељи су позвали Боровинић Бојовић да у понедјељак присуствује протесту црногорских музичара, који су незадовољни тренутним мјерама.

-Немамо ријечи за такво понашање министарке и осталих чланова Владе, који на овај начин показују гдје су им грађани и привреда, као и да, када су у питању њихови инререси, не поштују мјере које донесе- казали су из те НВО.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 11:38