Владан Вучелић / -IVAN PETROVIC-IPE
24/07/2021 u 10:00 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одбор директора "Луке Бар" у понедјељак одлучује о судбини извршног директора Владана Вучелића

Осим промјене извршног директора, на дневном реду сједнице у понедјељак биће и стање безбједности и обезбјеђења у компанији, са посебним освртом на последња дешавања око крађе цигарета у једном од хангара у слободној зони Луке Бар

Одбор директора Луке Бар за понедјељак је заказао сједницу на којој ће смијенити садашњег и именовати новог извршног директора, потврдило је "Дану" више извора блиских том предузећу.

Са позиције извршног директора биће смијењен Владан Вучелић високи функционер ДПС-а, који је крајем 2018. године дошао у Луку. Прије тога је био директор подгоричког Водовода. Његов насљедник ће бити из Демократа, јер је тој партији припало мјесто извршног директора приликом расподјеле мјеста по дубини. Дуже вријеме се као насљедник Вучелића помиње Илија Пјешћић, који је по занимању правник. Тренутно обавља функцију члана борда дирекотра барске Марине.

Осим промјене извршног директора, на дневном реду сједнице у понедјељак биће и стање безбједности и обезбјеђења у компанији, са посебним освртом на последња дешавања око крађе цигарета у једном од хангара у слободној зони Луке Бар.

Недавно је скупштина акционара "Луке Бар" изабрала нови одбор директора овог предузећа чији је већински власник држава, а за предсједницу одбора једногласно је изабрана Слађана Перишић. Поред ње у одбору су и Саво Вујошевић, Милорад Крговић, Александар Лекић и професор Миливоје Радовић.

Иако је власт на изборима промијењена 30. августа, а Влада почела са радом 4. децембра, извршни директор предузећа је промијењен након 11 мјесеци после смјене власти.

Вучелић је раније изјавио да су обавезе према запосленима и држави у Луци Бар за 2020. годину редовно измириване, те да је задовољан јер су годину, упркос пандемији, завршили у плусу. Лука Бар има 389 запослених, а просјечна нето плата износи 668,75 еура.

На новом одбору директора, али и државних органа је да утврде зашто годинама ништа није рађено по питању техничког обезбјеђења и поред Закона о заштити имовине и лица и Закона о лукама, јер Луку Бар дефинишу као објекат од посебног значаја.

Заштита бродова и лука у борби против тероризма је један од важних задатака државе, која с тим у вези треба перманентно да предузима мјере и активности. У том смислу, значајно је поштовање прописа за заштиту од тероризма, који директно утичу на смањење шверца људи, оружја, наркотика, акцизне робе, а у складу са међународним прописима и покретање свих механизама заштите и превенције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 11:33