Кучко / CROPIX-BRUNO KONJEVIC/CROPIX
21/05/2022 u 10:46 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Управа Ту Монтенегра послала предлог власницима: Влада одлучује о новом директору

Према тврдњама наших извора, одбор је послао свој предлог - Крешимир Кучко, за који сматра да је најбољи, али Влада може да именује за директора кога год жели од преосталих пријављених кандидата

Одбор директора Ту Монтенегра послао је Министарству капиталних инвестиција (МКИ) и Влади предлог да Крешимир Кучко буде нови извршни директор тог предузећа, потврдило је "Дану" незванично више извора. Проблем је, међутим, што Влада, према нашим информацијама, гледа резервисано на тај предлог из разлога што је дошао од одбора који броји три члана. Два су напустила компанију, односно Горан Ђуровић је именован за министра, док је Филип Радуловић именован за директора Монтенегро wоркс, и тиме је одбор практично у оставци.

Према тврдњама наших извора, одбор је послао свој предлог, за који сматра да је најбољи, али Влада може да именује за директора кога год жели од преосталих пријављених кандидата. Кучко је од почетка био најбољи кандидат, јер је ријеч о човјеку који је деценијама у авијацији и био је директор Кроација ерлајнса од 2012. до 2017. године, када је успио смањити милионски губитак, након чега се запослио у бахреинском Гулф еру, гдје је био директор, а од јануара прошле савјетник борда.

Од МКИ јуче нијесмо добили одговоре на упите у вези са извршним директором, али би према нашим информацијама Влада о овом предлогу требало да се изјасни у наредним седмицама. Јако је важно да државна компанија што прије добије извршног директора. Предраг Тодоровић је напустио компанију крајем марта.

Ту Монтенегро је раније МКИ послао предлог на којем су била још два кандидата Вукадин Стојановић и Данило Лакић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 11:32