Суада Зороњић / -Суада Зороњић
10/06/2021 u 17:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одбора за економију подржао амандмане Суаде Зороњић

Зороњић је казала да се нада да ће се Влада однијети одговорно и да ће опредијелити на крају потребна средства за ова два пројекта

Амандмани посланице Грађанског покрета УРА Суаде Зороњић на буџет за 2021. годину којима се тражи изградња фискултурне сале у ОШ „Недакуси“ у Бијелом Пољу и обезбјеђивање средстава за наставак изградње Ски центра „Цмиљача“ као и валоризације „Ђаловића пећине“ у том граду добили су подршку Одбора за економију, финансије и буџет Скупштине Црне Горе.

Зороњић је казала да се нада да ће се Влада однијети одговорно и да ће опредијелити на крају потребна средства за ова два пројекта.

- У питању су изградња фискултурне сале у ОШ „Недакуси“ јер је незамисливо да дјеца у тој школи у 2021. години немају фискултурну салу. То је једина школа у Бијелом Пољу која нема тај вид инфраструктуре- казала је она.

Што се тиче започетих инфраструктурних пројеката у Бијелом Пољу и обезбјеђивање недостајућих средстава за њих, Зороњић је указала да би то био додатан подстрек за развој не само Бијелог Поља већ и цијелог сјевера.

- За насатавак динамике изградње Ски центра „Цмиљача“ Влада је издвојила 68 000 еура, а амандманом сам затражила да тај износ буде 1 950 000 еура како би се пројекат наставио у пуном капацитету. Валоризација Ђаловића пећине је такође важан пројекат који значи развој и валоризацију изузетног природног бисера у туристичке сврхе. Предлогом буџета предвиђено је 2 500 000 еура а ја сам амндманом затражила још 2 000 000 еура. Задовољство је што су колеге са одбора прихватиле ове моје амандмане- истакла је Зороњић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 02:04