/ - FOTO: UNIPROM
22/12/2021 u 13:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пејовић радницима КАП-а: Упркос затварању добићете по 450 еура у наредних пола године

Пејовић и извршни директор КАП-а Небојша Дожић казали су да ће они у наредном периоду добијати плате како би период тражења новог посла могли лакше да поднесу

Васник компаније Унипром која управља Комбинатом алуминијума Подгорица Веселин Пејовић обратио се радницима КАП-а, којима је казао да ће упркос затварању добијати по 450 еура у наредних шест мјесеци. Он се њима захвалио на свему.

Пејовић и извршни директор КАП-а Небојша Дожић казали су да ће они у наредном периоду добијати плате како би период тражења новог посла могли лакше да поднесу.

Пејовић одгоровио Абазовићу: Нудим Вам КАП за 50 милиона еура, продајте га за 250 милиона

-Хтио сам да с вама заједнички идемо у развој КАП-а, нажалост данас сам овдје да би се бавили другом проблематиком. Нажалост, због свега што се дешава нијесмо у могућности да наставимо примарну производњу алуминијума. Ви ћете наредних шест мјесеци добијати по 450 еура плату како не би у потпуности остали без примања- истакао је Пејовић.

Небојша Дожић се осврнуо на актуелна дешавања и изазове с којима се сусријеће компанија, али и подсјетио раднике на претходне догађаје који су условили гашење примарне производње алуминијума.  Он је објаснио и да је немогуће поднијети губитке који би били условљени понудом коју је дала ЕПЦГ, а која подразумијева огромну цијену струје, највећу коју једна фабрика алуминијума плаћа на свијету.

Он је подсјетио и да је послат допис ЕПЦГ-у уз питање зашто је једино КАП изузет из категорије најзначајнијих потрошача. Додао је и да је веома важно да се уради планско гашење ћелија јер једино на тај начин можда некад може да се поново подигне електролиза.

-Поштовани запослени, сви упослени у КАП-у, дошао сам данас да свима захвалим на заједничком раду, вашем стручном ангажовању такође и нашем менаџменту, којег сам затекао а сада видим да сам добро поступио што га нијесам ни мијењао. Такође, посебна захвалност иде директору Дожићу и његовим првим сарадницима. У КАП сам дошао 2014 године. Сами знате да сам га купио у стечају и то на другом јавном огласу који је свима био доступан. Нико се други није пријавио јер нико није видио перспективу ове фабрике. Како се металима бавим читав зивот ја сам вјеровао да КАП може да ради а посбно са стручним и радним кадром-наводи Пејовић.

Додаје:"Трудио сам се да редовно измирујем зараде а трудио сам се и да издржим производњу када је она била неповољна због стања на берзи. Ми смо наше испунили и ја сам вам захвалан за ово вријеме и уложеног великог труда да КАП поново постане оно што је и био а то је највећи индустријски субјекат у Црној Гори".

-Добро вам је познато све што се дешавало у вези обнове уговора за испоруку електричне енергије. Такође, лажи и келвете на мој рачун да желим преко грађана да стекнем профит од 100мил.еура. Лажи и неистине да ће запослити све отпуштене раднике као и спремност да преузму фабрику. Фабрика им је понуђена и то бесплатно, што нијесу прихватили. Нису се јавили ни да питају за судбину радника, радних мјеста и њихове егзистенције. На мене превалити цијену електричне енергије а поскупити је грађанима-на то апсолутно нијесам хтио да пристанем-наводи он.

Додаје:"Данас престајемо са радом КАП-а после 50 година. Ако се стабилизује тржиште за наставак његовог рада, рачунам на вас све овдје присутне. Зато ћу вам наредних 6 мјесеци исплаћивати по 450€ мјесечно. Директор Дожић као ваш послодавац и даље остаје први човјек ове куће, па ће вас о свему благовремено обавјештавати ради ваше орјентације и евентуалне могућности да нађете други радни ангазман".

-Више се од овога није могло. Још једанпут хвала свима. Знам да немате разлога радовати се предстојећим празницима али ћу пожељети вама и васим породицама као што бих и својој пуно здравља- истакао је власник Унипром КАП-а-поручује он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 15:29