/ - са састанка
14/12/2021 u 15:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Пољско-украјински конзорцијум заинтересован за улагање у сектор сточарства

Инвеститори су препознали потенцијале за развој сточарства и истакли да су услови подједанако добри за развој мљекарског сектора као и за тов и производњу меса

Представници пољско – украјинског конзорцијума, госпођа Агњешка Класа  и господин Едвард Павчимович, испред пољске фирме Волтеx д.о.о и украјинске фирме Барком посјетили су Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде гдје су са представницима Министарства, државним секретаром Небојшом Величковићем, генералним директор Директората за пољопривреду Мирославом Цимбаљевићем, начелником Дикрекције за сточарство Ранком Богавацем и савјетником Миодрагом Дошљаком разговарали о улагању у сточарску производњу и прераду сточарских производа у Црној Гори.

- Представници конзорцијума су на састанку изразили намјеру да улажу у сточарски сектор у Црној Гори, прије свега у сектор говедарства и свињарства као и у кланичне и прерађивачке капацитете. Истакли су да би сви потенцијални производи нашли пласман на иностраном тржишту док би у производњи упошљавали домаћу радну снагу. Представници министарства су их упознали са законским оквирима и подстицајним мјерама, како националним тако и средствима подршке ИПАРД програма и исказали спремност да у будућим активностима пруже пуну подршку како би овакви и слични пројекти добили валоризацију у привредном животу Црне Горе- наводе у саопштењу.

Инвеститори су препознали потенцијале за развој сточарства и истакли да су услови у Црној Гори подједанако добри за развој мљекарског сектора као и за тов и производњу меса.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 04:59