/ Јаков Милатовић
06/09/2021 u 15:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Повећано интересовање инвеститора из Њемачке

Министар економског развоја Јаков Милатовић казао да до сада у Црној Гори нисмо имали довољан број инвеститора из Њемачке

Министар економског развоја Јаков Милатовић састао се данас са њемачким инвеститорима заинтересованим за улагање у Црну Гору.

 -Интересовање инвеститора из Њемачке је у претходних пар мјесеци значајно порасло, што значи да ову Владу виде као партнера која је за кратак период, на свим међународним адресама препозната као Влада са нултом толеранцијом на корупцију- нагласио је министар.

Милатовић је казао да до сада у Црној Гори нисмо имали довољан број инвеститора из Њемачке, управо због корупције  која је постојала годинама. 

- Сада је ситуација знатно другачија и ми желимо да доведемо нове инвеститоре који ће отворити нова радна мјеста и запослити наше људе. Инвеститори из Њемачке су препознати као кредибилни инвеститори, и они су нам веома важни, зато желимо да их привучемо у што већем броју. Доласком инвеститора из Њемачке, и остали инвеститори из Европе ће препознати Црну Гору као земљу у коју је пожељно инвестирати- казао је Милатовић. 

Амбасадор Вебер је казао да Њемачка подржава Црну Гору на путу ка ЕУ, те да се интересовање њемачких инвеститора повећало од доласка нове Владе по ријечима амбасадора и компанија за Црну Гору, поготово од почетка мандата ове Владе која је за кратко вријеме показала да је сигуран партнер Њемачке.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 09:29