НТО ЦГ / - НТО ЦГ
26/11/2021 u 11:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Представнице НТОЦГ учествовале на сједници Одбора директора и генералној скупштини Европске комисије за путовања

На састанцима су усвојени извјештаји о спроведеним маркетиншким активностима и истраживањима ЕТЦ-а, као и програм рада и буџет за 2022. годину, а разматрани су и актуелни и будући односи између ЕТЦ и Европске комисије.

Представнице Националне туристичке организације Црне Горе, учествовале су у раду 102. сједнице Одбора директора Европске комисије за путовања (Еуропеан Травел Цоммисион - ЕТЦ), као и раду 102. генералне сједнице ове међународне организације, које су одржане 24. и 25.  новембра путем онлине платформе. 

Састанком је предсједавао предсједник ЕТЦ-а Луíс Араúјо из Португала, а присуствовали су и извршни директор ЕТЦ-а Едуардо Сантандер из Шпаније, потпредсједница ЕТЦ-а Магда Антониоли из Италије,  као и представници националних туристичких организација европских земаља чланица.

Новина је да су се овој најстаријој међународној организацији која окупља националне туристичке организације из 32 европске земље  и промовише Европу као дестинацију већ више од 70 година, поново придружиле Француска и Аустрија.

На састанцима су усвојени извјештаји о спроведеним маркетиншким активностима и истраживањима ЕТЦ-а, као и програм рада и буџет за 2022. годину, а разматрани су и актуелни и будући односи између ЕТЦ и Европске комисије. 

Представљена је глобална маркетиншка кампања „Европа позива радознале” (Еуропе инвитес тхе цуриоус) која има за циљ подизање свијести о изванредним путовањима у мање познате европске дестинације и тиме допринесе враћању повјерења у путовања у и унутар Европе и креирању имиџа Европе као туристичке дестинације. Кампања је усмјерена ка индивидуалним туристима који преферирају одмор у природи, тзв. слоw адвентуре, културу и историјско наслеђе, али и креативне градове. Тржишта која се приоритетно таргетирају су Кина, САД и Канада, док су тржишта другог приоритета Аустралија, Бразил и Јапан, а услијед актуелних ограничења путовања са далеких тржишта због пандемије, ЕТЦ, први пут од свог оснивања, усмјерава активности и на промоцију путовања унутар Европе.

Подсјећамо, ЕТЦ је основан 1948. са сједиштем у Бриселу, а уз националне европске туристичке организације окупља и придружене чланице из приватног сектора, односно агенције, превознике, глобалне онлине платформе и друге пружаоце услуга у туризму. Главни циљ ЕТЦ-а је унапређење туристичких политика на нивоу Европе, те даља промоција Европе као водеће свјетске туристичке дестинације.

Кроз чланство у ЕТЦ-у, Црна Гора се промовише заједничким наступима на удаљеним тржиштима, као и путем регионалних студијских посјета медија и туроператора са ових тржишта, заједничког магазина “Еуропеан Магазине” и других активности којима се промовише Европа као дестинација за путовања.

У партнерству са ЕТЦ и Туристичком организацијом Србије, НТОЦГ је, у периоду од децембра 2019. до априла 2021 године, реализовала заједничку маркетиншку кампању на тржиштима Кине, Канаде и САД, под слоганом “Wилд Соул оф Еуропе- Слоw Адвентуре”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:06