Представници ЦЕДИС-а у посјети ЕДС / - ЦЕДИС
29/11/2021 u 13:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Представници ЦЕДИС-а посjетили Електродистрибуциjу Србиjе

Организована jе и посjета главном диспечерском центру Дистрибутивног подручjа Београд како би се наши представници упознали са инсталираним системима даљинског надзора и управљања дистрибутивном мрежом на свим напонским нивоима

Извршни директор ЦЕДИС-а Владимир Чађеновић боравио jе у радноj посjети „Електродистрибуциjи Србиjе”. Домаћин посjете у име ЕДС-а био jе генерални директор Боjан Атлагић.

Могућности за унапређење сарадње два оператора дистрибутивног система у циљу повећања ефикасности и продуктивности кроз увођење нових технологиjа за модеран и флексибилан систем дистрибуциjе електричне енергиjе била jе тема радног састанка представника руководстава ЦЕДИС-а и ЕДС-а.

На састанку jе презентован поступак реструктурирања коjе ЕДС спроводи већ неколико година у циљу испуњавања свих регулаторних и међународних обавеза (Енергетска заjедница jугоисточне Европе), преузетих последњих година. Вођени су детаљни разговори око начина териториjалне организациjе дистрибутивне дjелатности на комплетном конзуму Електродистрибуциjе Србиjе, унутрашње функционалне организациjе, као и о свим виталним пословним и техничким системима. 

Организована jе и посjета главном диспечерском центру Дистрибутивног подручjа Београд како би се наши представници упознали са инсталираним системима даљинског надзора и управљања дистрибутивном мрежом на свим напонским нивоима.

ЕДС на овим сложеним системима већ дуже активно ради, а наши представници детаљно су се упознали са процесима њихове имплементациjе у тоj компаниjи. Упознали су се, такође, са начином рада Дистрибутивног диспечерског центра „Београд”, као и координациоjом рада са надређеним центрима.

Презентоване су све функционалности СЦАДА система преко кога се обавља ефикасно оперативно управљање над jедним изузетно сложеним електродистрибутивним системом, као што jе конзум града Беогарада. Представљен jе и начин рада и међусобна координациjа подређених центара управљања коjи покриваjу 10 кВ и НН електродистрибутивну мрежу на градском диjелу конзума Београда.

Такође jе презентована примиjењена концепциjа аутоматизациjе СН електродистрибутивне мреже, као и њен еволутивни развоj до наjсавремениjих рjешења напредне аутоматизациjе СН мреже коjа су тренутно у фази реализациjе.

Представници ЦЕДИС-а били су у прилици да се упознаjу и са савременим рjешењима интегрисаног система за даљински надзор над НН мрежом, као и даљим плановима у погледу даљег развоjа и шире примjене система на цjелокупном конзумом подручjу града Београда, као и осталих дистрибутивних подручjа коjа су у надлежности оператора дистрибутивног система.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:30