/ - Фото: Министарство
29/03/2022 u 15:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Представници Министарства капиталних инвестиција на EXPO Intertraffic у Амстердаму

Intertraffic Амстердам се у протеклих 46 година показао као примарна платформа за све професионалце у саобраћајној технологији широм свијета

Делегација министарства капиталних инвестиција предвођена министром Младеном Бојанићем борави у Амстердаму гдје у периоду од 29. марта до 1. априла 2022 године присуствује међународном сајму EXPO Intertraffic.

-Intertraffic Амстердам се у протеклих 46 година показао као примарна платформа за све професионалце у саобраћајној технологији широм свијета. Нуди платформу за истраживање 13 хала са најновијим трендовима, производима и услугама под једним кровом. Програм Интертраффиц-а је у потпуности фокусиран на иновативна рјешења и најбоље праксе за убрзавање транзиције мобилности. Конкретна рјешења за растуће проблеме приступачности, безбједности и климе биће подјељена кроз различите формате као што су интерактивне презентације, радионице, панел дискусије и дебате- наводе у саопштењу.

Додаје:" Истакнуте теме самита су безбједно дијељење података, безбједнија мобилност са вјештачком интелигенцијом, коришћење података за борбу против гужви и подстицање путника, креирање нових увида у саобраћај, паметно управљање имовином и оптимизација саобраћаја".

-Многе сесије ће се фокусирати на утицај на понашање приликом путовања, нове начине мобилности, интегрисане услуге, примере мобилности као услуге који се примењују у пракси, а све са циљем да се обезбједи алтернатива коришћењу приватног аутомобила и да се помогне у смањењу загушења, емисије ЦО2 и ограничења у транспортним капацитетима. У понуди је и низ радионица о утицајима Греен Деал-а, вишеструкој употреби јавног простора, интеракцији између возила и возача, креирању сљедећих корака у кооперативној аутоматизованој вожњи и разним новим развојима у безбједности на путевима и изградњи путева- наводе они.

Додају:"Посјета експо-у је организована у оквиру пројекта "Техничка подршка у јачању капацитета и усклађивању националног законодавства са ЕУ легислативом у сектору транспорта" који се финансира из националног програма ИПА ЦАП 2017.".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 11:04