Амбасада Палестине-Подгорица / - Амбасада Палестине-Подгорица
06/04/2022 u 12:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министарство вањских послова Палестине осуђује упад премијера Нафталија Бенета

Министарство потврђује да израелски окупациони лидери профитирају од понашања међународних двоструких стандарда како би интензивирали своје нападе на палестински народ

Министарство вањских послова Палестине најоштрије осуђује упад екстремистичког окупаторског премијера Нафталија Бенета на Окупирану Палестинску Западну Обалу, те најоштрије осуђује његову изјаву у којој је нагласио да ће изградња насеља на Окупираној Палестинској Територији бити настављена, саопштено је из палестинске Амбасаде.

 - Министарство ову изјаву сматра наставком званичне израелске агресије на палестински народ и експлицитно признање да је садашња израелска влада влада колонијалних сетлера. Бенетова изјава још једном доказује одсуство Израела као мировног партнера и одражава умијешаност политичког нивоа окупаторске државе Израел у недавну ескалацију, посебно у окупираном Источном Јерусалиму - нагласили су.

Министарство потврђује да израелски окупациони лидери профитирају од понашања међународних двоструких стандарда како би интензивирали своје нападе на палестински народ.

Министарство држи израелску владу у потпуности одговорном за злочин насељавања и њене катастрофалне последице за шансу постизања праведног мира заснованог на принципу рјешења двије државе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 00:23