/ фото: ЦЕДИС
21/08/2021 u 10:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Преузето 20 одсто више електричне енергије у односу на јул прошле године

На дистрибутивну мрежу су током јула прикључена 602 нова корисника

Корисници електродистрибутивног система су у јулу преузели укупно  258.555.570 kWh електричне енергије, што је 20 одсто више у односу на исти период претходне године. Како је саопштено из ЦЕДИС-а, највише електричне енергије, око 35 одсто, дистрибуирано је корисницима на подручју Подгорице, Даниловграда, Тузи и Цетиња (Регион 2). 

- Очитано је укупно 394.327 бројила, или преко 94 одсто од укупног броја (неочитана мјерна мјеста налазе се у објектима који нијесу стално настањени). Проценат очитаности на мјерним мјестима која су опремљена новим, електронским бројилима је 99 одсто. Екипе Сектора за одржавање су у јулу 1.840 пута интервенисале на терену. Вриједност радова на одржавању електроенергетских објеката износила је преко 260 хиљада еура- наводе у саопштењу.

На дистрибутивну мрежу су током јула прикључена 602 нова корисника.

- Претходног мјесеца на подручју Црне Горе је уграђено 19 нових електронских бројила. Укупан број мјерних мјеста у Црној Гори која су опремљена електронским бројилима на даљинско управљање је преко 337 хиљада, чиме је покривено преко 80 одсто конзума. Током јула на нивоу примарне елекдистрибутивне мреже започети су радови на далеководу 35 кВ “Плав – Гусиње”, са којег се напаја конзум општине Гусиње, односно око 1.900 мјерних мјеста. За ову инвестицију издвојено је 108 хиљада еура. У току је је припрема за извођење радова на реконструкцији далековода 35 кВ “Рибаревине – Шћепаница” у Бијелом Пољу, за шта је опредијељно преко 217 хиљада еура- истакли су из ЦЕДИС-а.

Основна дјелатност ЦЕДИС-а је дистрибуција електричне енергије, изградња и одржавање дистрибутивних објеката и мреже. ЦЕДИС дистрибуира електричну енергију за преко 418 хиљада корисника на подручју Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 14:40